Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ A.B./L.V. ]

20. 07. 2023. 19:20 >> 20:44
1

INFORMACIJA MINISTARSTVA SPORTA

Podgorica dobija Olimpijsku kuću i park

Vlada Crne Gore je, na današnjoj sjednici, usvojila Informaciju o potrebi osnivanja Olimpijske kuće i izgradnje Olimpijskog parka.

Informaciju je pripremio i predstavio ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević.

Jedan od glavnih ciljeva osnivanja Olimpijske kuće je promocija vrhunskih sportskih rezultata naše države, najuspješnijih pojedinaca u sportu i olimpijskih vrijednosti i kulture u Crnoj Gori.

Najznačajniji segment Olimpijske kuće, kako je saopšteno, biće Olimpijski muzej u kojem će biti predstavljena najveća sportska dostignuća naše države, istaknuti sportisti i sportski radnici.

Lalošević je na sjednici kazao da su sportisti ponos naše države i da se itekako možemo pohvaliti vrhunskim sportskim rezultatima

"Olimpijski muzej će biti podsjetnik na najljepše momente crnogorskog sporta koje ćemo predstaviti mladim generacijama, da u njima imaju svoje uzore i heroje ali i stvoriti našim gostima novu sportsko-turističku ponudu koja će im omogućiti da se upoznaju sa sportskom istorijom Crne Gore", kazao je Llaošević. 

Osim navedenog, važan segment Olimpijske kuće biće Olimpijska akademija koja će omogućiti sportistima, trenerima i sportskim radnicima da se obučavaju i usavršavaju u vezi bitnih soprtskih tema i disciplina. 

Predlog je takođe da se Olimpijska kuća pravi u okviru postojeće infrastrukture koja bi bila prilagođena, čime bi se izbjeglo trošenje značajnih finansijskih sredstava. Takođe, plan je da u budućnosti Olimpijska kuća bude samoodrživa.

Za realizaciju ovog projekta biće zaduženi Crnogorski olimpijski komitet, Međunarodno olimpijski komitet, Ministarstvo sporta i mladih, Ministarstvo finansija, Glavni grad Podgorica i Uprava za katastar i državnu imovinu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније