Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.Г.

04. 05. 2023. 16:54 >> 16:59

POVEĆAN BROJ ZA 2022.

CEGAS: Od 599 predloženih mjera tajnog nadzora 26 rezultiralo optuženjem

Prateći novi način izvještavanja o radu Državnog tužilaštva, kao i Tužilačkog savjeta, uočili smo značajan porast broja mjera tajnog nadzora, za izvještajnu, 2022.godinu, saopštili su iz Centra za građanske slobode (CEGAS). Kako su naveli, za 2022.godinu, predloženo je 599 mjera tajnog nadzora od strane državnih tužilaca, od kojih je 26 rezultiralo optuženjem.

"Kako se o mjerama tajnog nadzora i ranije govorilo, kako u dijelu benefita za rasvejtljavanje brojnih krivičnih djela, tako i u njihovoj zloupotrebi, opaža se činjenica, da svega mali broj njih rezultira i do dovođenja dokaza koji su potrebni za optuženje", navodi se u saopštenju. 

Kako su istakli, u Izvještaju o radu Državnog tužilaštva i Tužilačkog savjeta, za 2022.godinu, broj mjera tajnog nadzora dostigao 599 predloženih od strane državnih tužilaca.

"Tako je u Izvještaju o radu Državnog tužilaštva i Tužilačkog savjeta, za 2022.godinu, broj mjera tajnog nadzora dostigao 599 predloženih od strane državnih tužilaca, a onda i usvojenih naredbom sudije za istragu. Od tog broja, svega je u 26 predmeta u kojima su primijenjene mjere tajnog nadzora, dovele do dokaza potrebnih za optuženje. U 25 predmeta, mjere tajnog nadzora nijesu dale rezultate, dok je u 27 predmeta obaviješten sudija za istragu, koji je nadležan da naredi da se material koji je prikupljen mjerama tajnog nadzora i uništi", navodi se u saopštenju. 

Istakli su povećani broj iznenađuje. 

"Iznenađuje povećani broj mjera tajnog nadzora za 2022.godinu, uzimajući u obzir činjenicu, da je prema Izvještaju o radu Državnog tužilaštva i Tužilačkog savjeta za 2021.godinu, taj broj je iznosio 114 predloženih mjera, od kojih je njih 110 i usvojeno", zaključuje se u saopštenju CEGAS-a. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније