Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Ч.Ј.

27. 03. 2023. 11:19 >> 11:22

ODRŽAN KAMP ZA INKLUZIVNO LIDERSTVO MLADIH

Učenici svih sposobnosti mogu biti lideri

Specijalna Olimpijada Crne Gore (SOCG) u okviru akreditovanog programa "Unified Champion Schools" organizovala je četvorodnevni edukativni Kamp za Inkluzivno liderstvo mladih, u Ulcinju.

"Drugi po redu 'Kamp za inkluzivno liderstvo mladih' okupio je mlade lidere sa i bez intelektualnih smetnji i njihove mentore iz škola, razvijajući svijest o tome da učenici svih sposobnosti mogu biti lideri", saopštili su iz SOCG.

Mladi lideri Specijalne Olimpijade su osobe sa i bez intelektualnih smetnji koji preuzimaju lidersku ulogu i promovišu inkluziju u školama i lokalnim zajednicama,

"Kroz različite eduktivne radionice na teme o: inkluziji, liderskim vještinama, inkluzivnom sportu, mladi lideri su stekli znanje, razvili vještine i dobili motivaciju da kroz angažman i inicijativu daju svoj doprinos u stvaranju društveno inkluzivne škole", objašnjavaju predstavnici SOCG.

Kamp je organizovan uz podršku predstatvništva UNICEF-a u Crnoj Gori u sklopu projekta "Sports for inclusion and cohesion".

"Obezbjeđivanje socijalno inkluzivnog okruženja je primarno očekivani ishod kampa za inkluzivno liderstvo mladih", zaključuju iz SOCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније