Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

[ Objavila: J.B.Č. ]

14. 10. 2019. 10:17 >> 10:15

U HERCEG NOVOM

Održane 12. igre Specijalne olimpijade

Specijalna Olimpijada Crne Gore oraganizovala je 12. Nacionalne igre Specijalne olimpijade od 11. do 13. oktobra u Herceg Novom. Ovogodišnjim igrama prisustvovalo je oko 100 učesnika, trenera, volontera kao i stručnih lica za rad sa osobama sa intelektualnim smetnjama.

Kako navode iz te NVO učesnici su bili iz 10 opština Podgorice, Nikšića, Pljevalja, Berana, Petnjice, Plava, Rožaja, Bara i Herceg Novog (Bijela i Zelenika), odakle su i naši domaćini. Organizovana su takmičenja u atletici, stonom tenisu, fudbalu, pikadu i to u nekoliko divizija.

"Naši sportisti su pokazali još jednom veliku volju i želju za takmičenjima i napravili su odlične rezultate", navodi se usaopštenju.

Osim sportskih takmičenja koja su održana u SC “Igalo”, kako dodaju iz te NVO, organizovan je i adekvatan zabavni program.

"Tokom sportskih takmičenja prezentovan je i program Specijalne Olimpijade 'Mladi sportisti' koji naša organizacija sprovodi u Javnim predškolskim ustanovama u 7 crnogorskih opština od 2017. Demonstraciju treninga izvela su djeca iz JPU 'Naša radost' u Herceg Novom, koja u svojoj vaspitnoj jedinici 'Topla' treniraju 3 puta nedjeljno", kazali su iz Specijalne olimpijade.

U sklopu Nacionalnih Igara a u organizaciji OŠ "Ilija Kišić" održan je i stručni okrugli sto na temu “Dvadeset godina od implementacije inkluzivnog procesa u Crnoj Gori " na kojem su učestvovali stručni radnici iz dnevnih centara, osnovnih i srednjih škola i socijalnih službi iz pomenutih opština.

"12 Nacionalne Igre Specijalne Olimpijade su organizovane u saradnji sa OŠ "Ilija Kišić" iz Zelenike a uz podršku Ministarstva prosvjete i Opštine Herceg Novi. Kao i sve dosadašnje Nacionalne Igre i ove su protekle u duhu sportske inkluzije, promociji sportskih stilova života i međusobnog druženja", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније