Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 02. 2013. 09:21 >> 09:15

CGES

Ne snabdijevaju strujom KAP

Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) ne snabdijeva električnom energijom podgorički Kombinat aluminijuma (KAP), saopštila je portparol operatora prenosa, Nada Pavićević.

„CGES nije nikada snabdijevao nijednog potrošača električnom energijom, jer nema zakonsku mogućnost da kupi i prodaje struju“, kazala je Pavićević Pobjedi i dodala da ta kompanija nema ni sopstveni izvor električne energije.

Ona je, komentarišući tvrdnju predsjednika Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG) Srđana Kovačevića da CGES od početka godine nelegalno snabdijeva KAP strujom, navela da se jedina obaveza operatora prenosa od dobijanja licence, a u vezi sa primopredajom energije, odnosi na balansiranje sistema.

„Ta aktivnost je neophodna kako bi se sačuvao adekvatan kvalitet snabdijavanja električnom energijom svih potrošača“, rekla je Pavićević.

Ona tvrdi da CGES nikada nije, niti će činiti bilo šta što prelazi okvire njegove licence, tim prije što su sve aktivnosti pod budnim okom regulatora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније