Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 01. 2014. 08:08 >> 08:08

SA UNIVERZITETA

Sudbina profesora u rukama Stijepovića

Hoće li saradnici u nastavi, docenti i vanredni profesori koji rade duže od dvije godine na određeno na Univerzitetu Crne Gore dobiti rješenja za stalan posao presudiće ministar prosvjete Slavoljub Stijepović.

 

Sindikat i uprava Univerziteta, kako pišu Dnevne novine, nemaju zajednički stav o primjeni Zakona o radu, pa će presudnu riječ imati upravo Stijepović.

Predsjednik Sindikata Vukašin Zogović rekao je da uprava Univerziteta (UCG) smatra da na ovaj kadar treba da se primjenjuje Zakon o visokom obrazovanju, te da bi shodno tome ugovori o radu i dalje trebalo da budu na određeno vrijeme. 

Zogović poručuje da je stav Sindikata da se i na njih odnosi Zakon o radu, te da oni koji rade duže od dvije godine treba da dobiju ugovore za stalan posao.

Prema podacima SU, samo na Univerzitetu na određeno radi oko 200 saradnika u nastavi. Stav Sindikata je, kako kaže, da se Zakon o radu mora odnositi na sve zaposlene u Crnoj Gori, pa i na radnike UCG.

"Tim povodom obratili smo se rektoru Predragu Miranoviću i dobili tumačenje po kome se Zakon o radu ne odnosi na saradnike u nastavi, docente i vanredne profesore. Međutim, mi se nadamo da ćemo to pitanje riješiti na sastanku sa ministrom, a razmotriti ćemo i poništenje oglasa o dodjeli kredita za rješavanje stambenih pitanja", naglasio je Zogović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније