Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

14. 10. 2022. 10:21 >> 10:21

#ZAJEDNO

FAKT podržao 11 projekata organizacija građanskog društva

Fond za aktivno građanstvo u okviru projekta “Odgovorno i solidarno: građani preuzimaju inicijativu”, podržao je 11 projekata organizacija građanskog društva koje pružaju usluge socijalne brige i zaštite, kao i omladinske organizacije.

U okviru kampanje #ZaJedno, koju realizuje sa partnerima NVO „Aktivna zona” i NVO „Zračak nade”, predstaviće podržane organizacije, njihove projekte, postavljene ciljeve i očekivane rezultate.

Prema riječima Anice – Maje Boljević, izvršne direktorice Fonda za aktivno građanstvo (fAKT), cilj projekta je jačanje samih organizacija, a time i kapaciteta građanskog društva.

„Projektom „Odgovorno solidarno – građani preuzimaju inicijativu“, želimo da pružimo podršku organizacijama građanskog društva da budu profesionalni, učinkoviti, odgovorni i nezavisni akteri u razvoju društva. Fokus projekata je na organizacijama koje pružaju usluge socijalne brige i zaštite i omladinskim organizacijama”, kazala je ona.

Istovremeno, ovim programom žele da pomognu organizacijama da ponude rješenja i da aktivno rade na posljedicama pandemije kovida u najranjivijim društvenim grupama.

“Tu se prije svega misli na mlade ljude, bez obzira da li su to mladi kao opšta populacija ili djeca i mladi sa smetnjama u razvoju ili djeca sa invaliditetom, kao i ostale ranjive grupe u našem društvu ”, rekla je Boljević.

Kroz kampanju #ZaJedno građani će saznati koja rješenja su ponudili i koje ciljeve planiraju da ostvare podržane organizacije: Udruženje roditelja djece i mladih sa smetnjama u razvoju „Puževa kućica”, Hyperborea, Portret, Udruženje roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju „OAZA“, Mreža za evropske politike - MASTER, Mreža za otvoreni dijalog, ŠkArt, PRIMA, Udruženje mladih preduzetnika Crne Gore, Inicijativa mladih s invaliditetom Boke – I MI Boke i Centar za romske inicijative.

„Sve organizacije su prošle kroz proces samoprocjene i uvidjele koji su to ključni nedostaci i polja djelovanja koja bi željeli da unaprijede. Upravo tu nastupaju partnerske organizacije „Zračak nade“ i „Aktivna zona“ da u svojim oblastima djelovanja pruže mentorsku podršku podržanim organizacijama kako bi unaprijedili svoju misiju, viziju i ciljeve, te da poboljšaju komunikaciju sa medijima, ali i da omoguće lakše zagovaranje tema kojima se bave ”, objasnio je Miloš Marković iz NVO Aktivna zona.

Udruženje roditelja „Zračak nade“, već dvije decenije se bavi poboljšanjem položaja djece i omladine sa teškoćama u razvoju i njihovom integracijom u društvo, ali i jačanjem solidarnosti u zajednici pružajući podršku drugim organizacijama građanskog društva.
„Mi ćemo, zajedno sa našim partnerima, pružiti podršku organizacijama u izradi strateških dokumenta, kao i u procesu licenciranja koji je novina u samoj oblasti djelovanja ”, kazala je Sanela Žiga iz „Zračka nade“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније