Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M. [ TVCG ]

22. 11. 2021. 19:43 >> 19:55
1

POVODOM DANA OPŠTINE

Carević i odbornici DF-a bojkotovali sjednicu SO Budva

Svečana sjednica povodom Dana opštine Budva potvrdila je da je rješenje izlaska iz krize u tom gradu još daleko. Svečanosti koju je organizovao predsjednik lokalnog parlamenta Krsto Radović nije prisustvovao prvi čovjek opštine Marko Carević kao i odbornici Demokratskog fronta. Na sjednicu su došli odbornici DPS-a koji lokalnu skupštinu bojkotuju već godinu.

Prvi čovjek Skupštine Krsto Radović na svečanosti povodom dana opštine i 77 godina od oslobađanja od okupatora kazao je da je dugogodišnja istorija grada pokazala da je Budva iz svih teških perioda izlazila smo jača.

"Nažalost, moram da primjetim da naše generacije tu lekciju očigledno nisu dobro usvojile. Period za nama obilježen je samovoljom, neopštovanjem i nedostatkom dijaloga koji jedini najefikasnije obezbjeđuje napredak i garantuje budućnost", kazao je predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović.

Tu poruku, Radović je očigledno uputio koalicionim partnerima Demokrata u tom gradu - Demokratskom frontu i prvom čovjeku grada Marku Careviću koji nijesu prisustvovali sjednici.

Carević, zbog obaveza kako nam je rečeno nije bio u mogućnosti da nam objasni zašto nije prisustvovao sjednici, a iz njegovog odborničkog kluba DF-a kazali su da predsjednik Paralmenata za njih nema legitimitet.

"Današnja sjednica je samo farsa kojom Radović pokušava da sebe održi.Vidimo da se toj sjednici pojavili i odbornici DPS-a koji mjesecima bojkotuju sjednicu i bojim se da ovo podsjeća na onu situaciju prethodne godine kada je iz redova naših koalicionih partnera imali kolege koji su radili sa DPS-om i bojim se da na vidiku imamo novu koaliciju", kazao je iz DF-a Nikola Kralj.

Iz DPS-a koji je godinu bojkotovao skupštinska zasjedanja, kažu da su dolaskom na svečanu sjednicu željeli da pokažu odgovornost prema građanima i poštovanje prema danu opštine. Zato je za njih kažu nevjerovatno što sjednici nijesu prisustvovali prvi čovjek grada i odbornici DF-a.

"Da smo mi spremni biti konstruktivna opozicija, da smo spremni pomoći da se iznađe izlazak iz krize ali isto tako vladajuća većina mora biti svjkesna da oni imaju 21 odbornika i ako oni ne mogu sjesti i dogovoriti se, onda ne vidimo drugačiji izlazak iz krize osim da oni vrate mandat građanima", istakao je iz DPS-a Ivo Gvozdenović.

Da se ne nazire kraj političkoj krizi u Budvi ali i da koalicija DF-a i Demokrata koja upravlja gradom od prošlogodišnjih izbora ne funkcioniše potvrdilo je i svečano otvaranje sportskog kompleksa u Petrovcu povodom obilježavanja Dana opštine Budva.

Naime, taj kompleks svečano je u petak otvorio Carević, a danas je to isto učinio Radović.To ali i nedolazak Carevića i odbornika DF-a, Radović je ovako prokomentarisao.

"Sve je to stvar lične kulture , najbolje će građani procijeniti sve to. Ne želim da s dnevnom politikom bavim danas, to ćemo ostaviti za sjutra", poručio je predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović.

A, za sjutra je Radović je zakazao sjednicu Skupštine po preporuci Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija sa jednom tačkom dnevnog reda- Predlog rješenja o razrješenju i imenovanju predsjednika Odbora za izbor i imenovanja. Tu sjednicu Radović je prekinuo prije dva mjeseca, kada je i kulminirala politička kriza u metropoli turizma.

Biljana Rovčanin, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније