Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 11. 2013. 10:48 >> 10:49
2

NOVI VJETROVI?

Nikčević: Čestitka USS–dobar početak

Vraćanje povjerenja, reforme, bolja saradnja sa socijalnim partnerima, prioriteti su u daljem radu Saveza sindikata, kazao je Radiju Crne Gore novi generalni sekretar Marko Nikčević. Predstoji, kaže, i racionalizacija radnih mjesta u radničkoj asocijaciji, ali i naplata potraživanja koja su mnogo veća od trenutnog duga od milion i po eura.

Savez sindikata će u narednom periodu biti nezavisan i oslobođen od uticaja institucija i političkih partija, obećao je Nikčević.

„Jasno je da brojne institucije i političke partije žele da ostvare uticaj na sindikat, pa nije nepoznato mišljenje da ga često slove za Vladin sindikat. Mi to nećemo dozvoliti,  donosićemo odluke koje će štiti interese članstva. Prvi zadatak nam je da poboljšamo našu poziciju u odnosu na državu, da povratimo povjerenje članstva. Ako to uspijemo, možemo se državi nametnuti kao značajan partner za pregovore i rješavanje nagomilanih problema“, poručio je Nikčević.

Modernizacija sindikata, reforme i jačanje saradnje, takođe su prioriteti u radu. Naročito, kako naglašava Nikčević, bolji odnosi na međunarodnom, regionalnom, ali i unutrašnjem planu.

„Važna nam je saradnja sa Unijom slobodnih sindikata. Možemo imati različita mišljenja, ali ciljevi su nam isti. I o tome treba razgovarati. Za sada je od njih stigla čestitka za izbor na funkciju generalnog sekretara. To je dobar početak“, naveo je Nikčević.

U Savezu sindikata ubrzo će se raditi sistematizacija radnih mjesta, jer sadašnjih 63 zaposlenih, naglašava Nikčević, previše je i za veće sindikalne organizacije. Pojedini će otići u penziju, drugi su spremni da uzmu otpremninu, a oni koji ostanu biće raspoređeni na različite poslove koji će sprovesti zadatke utvrđene u Rezoluciji kongresa.

Biljana Radosavović, Radio CG

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније