Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

15. 04. 2021. 16:52 >> 17:03

IZRADA ZAKONA

"Neprihvatljivo ignorisanje Tužilaštva"

Ignorisanje tužilačke organizacije u procesu izrade zakonskih rješenja na kojima se temelji funkcionisanje i položaj Tužilačkog savjeta i Državnog tužilaštva neprihvatljivo je, ocijenjeno je na konferenciji državnih tužilaca.

Kako je saopšteno, na konferenciji je konstatovano da Državno tužilaštvo ni ovog puta nije pozvano da učestvuje u procesu izrade, niti je upoznato sa sadržajem nacrta izmjena i dopuna Zakona o državnom tužilaštvu, koji je, prema saznanjima iz medija, već upućen Evropskoj komisiji na davanje mišljenja.

“Konferencija državnih tužilaca zaključila je da je neprihvatljivo ovako kontinuirano ignorisanje tužilačke organizacije u procesu izrade zakonskih rješenja na kojima se temelji organizacija, funkcionisanje i položaj Tužilačkog savjeta i Državnog tužilaštva”, navodi se u saopštenju.

Na sjednici je ocijenjeno da je neophodno da se prilikom izrade navedenih zakonskih odredbi blagovremeno uključe predstavnici Tužilačkog savjeta i Državnog tužilaštva.

"Kako bi se dao stručni doprinos i predložena rješenja raspravila na nacionalnom nivou, uz učešće međunarodnih eksperata", dodaje se u saopštenju.

Dodaje se i da su državni tužioci upoznati da je, od premijera Zdravka Krivokapića i ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, zatraženo da se zvaničnim putem Državnom tužilaštvu dostavi nacrt izmjena i dopuna Zakona o državnom tužilaštvu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније