Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 11. 2013. 23:12 >> 23:18

BUDVA BLIZU

Kotor: Bez organizovanog dočeka 2014.

Nekadašnji "zaštitni znak" Kotora, organizovani doček Nove godine, izostaće ponovo. Na kotorskim pjacetama i trgovima organizovaće se samo neki manji programi, čisto da bi se obilježio odlazak stare i dolazak Nove godine.

Direktor Turističke organizacije Kotora, Mirza Krcić, kazao je Radiju Jadran da ne bio dobar potez organizovati neki veći doček, s obzirom da na samo dvadesetak kilometara dalje, metropola crnogorskog turizma priprema višednevni spektakl, koji će sigurno i ove godine okupiti oko sto hiljada ljudi.

"Smještajni kapacitet Kotora je 5 hiljada ležaja, i pripremati neki skuplji doček, uz izdvajanje većih količina novca u uslovima u kojima se država nalazi, po meni je u ovom trenutku neodgovorno. Vjerovatno će se organizovati neki manji program. Da, pored Budve, ulazimo u neke velike projekte, pri tom razmišljajući da li će nas vrijeme poslužiti ili ne, nema potrebe".

Inače, u TO Kotor su zadovoljni proteklom turističkom sezonom, čemu svjedoči i nagrada ZLATNI INTERSTAS 2013, koju je organizacija dobila u Solinu u Hrvatskoj. Prema njegovim riječima, posjeta je prevazišla očekivanja i projekcije, naročito kad je riječ o izletničkom turizmu.

"Za prvih 10 mjeseci, Kotor je organizovano posjetilo nešto više od 308 hiljada izletnika, i u odnosu na prošlu godinu posjeta je bolja za 30 odsto. Samim tim svi prihodi TO su porasli, i u ovom trenutku možemo reći da smo ostvarili godišnji plan".

Podsjetimo, u kategoriji turističkog filma, za najbolji scenario nagradu je dobio film "Kotor za sva doba" autora Dušana Vulekovića. Film je rađen u koprodukciji TO Kotor, Luke kotor i Pomorskog muzeja Crne Gore. U konkurenciji su bila 282 filma iz 65 zemalja svijeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније