Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 02. 2021. 15:10 >> 15:30
2

INJAC

Jačaćemo odbrambeni sistem

Crna Gora nastaviće da unapređuje odbrambeni sistem planiranom dinamikom, poručila je ministarka odbrane Olivera Injac.

Ona se danas sastala sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Nj.E. Karen Medoks, kao i sa izaslanikom odbrane UK potpukovnikom Kristoferom Mejkokom.

Injac se zahvalila na sveukupnoj podršci Ujedinjenog Kraljevstva u pogledu reforme i jačanja crnogorskog odbrambenog sistema, ističući značaj realizacije projekata koji su doprinijeli modernizaciji Vojske Crne Gore.
Ministarka se je izrazila uvjerenje da će odbrambena saradnja sa UK biti intenzivirana u narednom periodu jačanjem postojećih, ali i definisanjem novih projekata i aktivnosti.

Kako se navodi u saopštenju, ministarka je posebno naglasila da će školovanje i usavršavanje pripadnika Vojske Crne Gore na prestižnim vojnim obrazovnim institucijama i centrima za obuku UK i dalje biti prioritet u okviru kadrovske politike Ministarstva odbrane, a imajući u vidu kvalitet teorijskog znanja i praktičnog iskustva koje predstavnici Vojske Crne Gore godinama stiču na britanskim vojno-obrazovnim institucijama.

"Ambasadorka Medoks je istakla spremnost britanske strane da pruži podršku Crnoj Gori u daljem unaprjeđenju kapaciteta i resursa crnogorskog odbrambenog sistema i izrazila uvjerenje da će Ujedinjeno Kraljevstvo i Crna Gora nastaviti da uspješno sarađuju i intenziviraju saradnju u narednom periodu", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Izaslanik odbrane, putpukovnik Mejkok, naglasio je da će u narednom periodu biti posvećeni nastavku saradnje u oblasti školovanja i usavršavanja, sajber odbrane, kriznog menadžmenta, kao i saradnji mornarica.

Sa ambasadorkom Medoks i izaslanikom odbrane, potpukovnikom Mejkokom, sastao se i generalni direktor Direktorata za odbrambenu politiku i planiranje, general-major Rajko Pešić.

Sa ambasadorkom Medoks i izaslanikom odbrane, potpukovnikom Mejkokom, sastao se i vršilac dužnosti načelnika Generalštaba VCG, pukovnik Aleksandar Pantović.

Takođe, sa ambasadorkom Medoks i izaslanikom odbrane potpukovnikom Mejkokom sastao se i vršilac dužnosti generalnog direktora Obavještajno-bezbjednosnog direktorata, Aleksandar Šaranović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније