Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 11. 2020. 09:43 >> 09:52
11

UPLATIO 370 EURA

Poslanici da Maji plate transplantaciju bubrega

Lider Prave Crne Gore Marko Milačič pozvao je kolege poslanike da zajedno pokriju troškove transplantacije bubrega medicinskoj sestri Maji Rakonjac, kojoj je za te svrhe potrebno 30.000 eura.

Naime, Milačić je od svoje poslaničke plate uplatio iznos od 370 eura, što čini 81 dio potrebnog iznosa od 30.000 eura.

Stoga poziva i sve kolege iz skupštinskih klupa, bez obzira na partijsku pripadnost, da u nakraćem roku učine isto, kako bi potreban iznos bio najhitnije prikupljen.

"S obzirom na to da su poslaničke plate daleko iznad prosječne zarade u Crnoj Gori, nosioci zakonodavne vlasti imaju ličnu i profesionalnu odgovornost da svojim primjerom pokažu solidarnost i društvenu odgovornost, budući da uplatom iznosa od 370 eura, strane 81 poslanika, možemo u potpunosti pokriti troškove koji su potrebni za pomoć našoj sugrađanki i sestri koja je kao medicinski radnik i sama snosila zdravstvenu i svaku drugu odgovornost u pružanju pomoći svom društvu i državi Crnoj Gori", kazao je Milačić.

Na taj način, kako je rekao, "izgrađujemo sistem pozitivne prakse da, u slučaju potrebe, možemo i ubuduće pomoći onima kojima je ta pomoć najpotrebnija, što je neophodno u procesu izgradnje i vraćanja opravdano narušenog povjerenja u državne organe i institucije ove zemlje, ali i pokazivanja visokog stepena društvene odgovornosti u kojoj su poslanici, kao nosioci zakonodavne vlasti, najpozvaniji".

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније