Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M. [ Portal RTCG ]

21. 12. 2023. 12:17 >> 12:33
7
Čitaj mi:

MILAČIĆ I KNEŽEVIĆ

DNP i Prava napustiće koaliciju u Podgorici ako ne dođe do razgraničenja sa Zetom

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić i predsjednik DNP-a Milan Knežević održali su konferenciju za medije u Skupštini Crne Gore, na kojoj su obavijestili javnost da je potpisan politički savez između ova dva politička subjekta.


"Ideja ovog sporazuma pristekla je iz činjenice da su prethodni parlamentarni izbori bez obzira na činjenicu da se DPS nije vratio na vlast pokazala da su stranke koje gravitiraju na našem korpusu izgubile mogućnost da se nađu u parlamentu. Naša misija je da se radi na ukrupnjavanju našeg političkog bloka, kako na se nikada više ne bi ponovio 11.jun ili ucjene", istakao je Milan Knežević. 

Dodaje da je cilj da se ideološkii slične partije dočekaju spremne svake naredne lokalne ili parlamentarne izbore.

"Mi ćemo insistirati na normiranju srpskog jezika kao službenog. Mi ne želimo da mijenajmo Ustav ili dovodimo u pitanje crnogorski, već da srpski kojii je većinski jezik u CG izjednačimo sa crnogorskim koji je službeni. Nakon izglasavanja budžeta pokrenućemo kampanju o dvojnom državljanstvu između CG i Srbije. Mislim da je veliki broj naših državljana koji žive u Srbiji diskriminisan aktuelnim zakonodavnim okvirom koji reguliše državljanstvo. Postoje različiti modatliteti CG državljanstva i rasteretili bismo one koji misle da će doći do povećanja biračkog spiska  na način da oni koji su rođeni u CG a imaju prebivalište u Srbiji neće imati pravo glasa u Crnoj Gori", naveo je Knežević.

Najavio je da će ovo biti dvije ključne kampanje ovog saveza. 

Najavio je dodatno ukrupnjavanje ovog saveza ideološki sličnih partija. 

Ukoliko se iz procesa o razgraničenju Podgorice i Zete ne isključi pomoćnik gradonačelnice Olivere Injac, Luka Rakčević DNP će preispitati koaliciju u Glavnom gradu, saopštio je Knežević. 

"Ukoliko ne dođe do razgraničenja između Zete i Podgornice odbornici DNP-a i Prave Crne Gore napustiće koaliciju u Podgorici. Rakčević želi da Aerodrom pripada Podgorici", rekao je Knežević govoreći o tačkama sporenja. 

Spor se, kako kaže,  može riješiti na način da ono što nisu sporne teritorije ide opštini Zeta, a ono što je sporno da ide na arbitražu naveo je Knežević.

Ponovio je da Olivera Injac već šest mjeseci ne želi da primi predsjednika Opštine Zeta Mihaila Asanovića na razgovor, i označio Luku Rakčevića kao neformalnog pregovarača Glavnog grada u ovom postupku.

 

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније