Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 11. 2020. 12:53 >> 12:57
4

CKM

Simović da podrži kulturu i sport 

Izbor Milutina Simovića za predsjednika Opštine Nikšić je prilika da lokalna samouprava iskaže veće razumijevanje za kulturu i sport, poručuju iz Crnogorske kulturne mreže.

Navode da se kulturni i sportski radnici iz Nikšića ne mogu pohvaliti da su od Opštine Nikšić dobijali adekvatnu podršku.

“Činjenica da Nikšić ima bogatu kulturnu istoriju obavezuje Milutina Simovića da pruži punu podršku nikšićkoj kulturi koja se nalazi u nezavidnom položaju. U Gradskom pozorištu se moraju zaposliti mladi koji žele da stvaraju, a ne osobe od kojih veći dio nikad nije odgledao nijednu pozorišnu predstavu”, stoji u saopštenju CKM-a.

Zgrada Zahumlja koja je rekonstruisana na, kako kažu inicijativu CKM-a uz podršku Mila Đukanovića i Milutina Simovića treba da bude mjesto u kojem se neće “igrati tombola već na kojem će se mladi učiti prvim koracima folklora”.

“Naša očekivanja od novog predsjednika su da svi sportski klubovi koji postižu zapažene rezultate dobiju podršku grada, a ne kao što je to bio slučaj do sada da novac samo dobijaju fudbalski i košarkaški klub Sutjeska, dok ostali dobijaju samo po par besplatnih termina u Sportskom centru”, kažu u CKM-u.

Ne smije se zaboraviti, kako dodaju, da Nikšić ima najbolju bazu ženskog rukometa, kao ni činjenica da Karate klub Onogošt stvara osvajače evropskih medalja kao i da ostale škole sporta okupljaju veliki broj mladih i samim tim svi zaslužuju podršku grada.

“Posebno nas je obradovala najava predsjednika Simovića da će pružiti šansu mladima što do sada nije bio slučaj. U lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima na rukovodećim položajima su deceniju i više isti ljudi koji svoje pozicije treba da prepuste mladima”, poručuju iz CKM-a.

Nadaju se da će Simović svoj posao raditi u interesu grada i mladih, a ne, kako dodaju, “kao njegov prethodnik koji je opštinu doživljavao kao svoju privatnu firmu”.

“Ono što je najvažnije jeste da novi predsjednik da doprinos da Nikšić bude prepoznatljiv po kulturi i sportu, a ne kao grad litija iz kojeg se šalju poruke mržnja prema Crnoj Gori”, zaključuje se u saopštenju CKM-a.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније