Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

25. 06. 2020. 15:15 >> 15:18
1

OSNOVNI SUD

Đurišići nemaju pravo nad zemljištem u Jerevanskoj

Podgorički Osnovni sud utvrdio da porodici Đurišić ne pripada pravo korišćenja zemljišta – saobraćajnice u Jerevanskoj ulici na Zabjelu.

Sud je, kao neosnovan, odbacio protivtužbeni zahtjev porodice Đurišić kojim je traženo da im se isplati iznos od 390.320 eura za faktičku eksproprijaciju i odbacio protivtužbu u dijelu kojim je traženo pravo na naknadu za povrijeđeno pravo svojine, saopšteno je iz PG biroa.

Navode da je i ranijim presudama odbijen zahtjev za isplatu nadoknade.

"Sve navedeno je samo dodatna potvrda da su Glavni grad i gradske komunalne službe radile svoj posao u skladu sa zakonom i propisima kada su otpad, šut, gume i druge opasne materije po zdravlje ljudi uklanjale sa javne saobraćajnice kao objekta od opšteg interesa", pišu u saopštenju Glavnog grada.

Napominju da Glavni grad u prethodnom periodu nije komentarisao sudske i upravne postupke koje vodi sa fizičkim ili pravnim licima, niti će to činiti ubuduće.

"Ovo obraćanje predstavlja izuzetak zato što su Glavni grad, njegovo rukovodstvo, komunalne službe i veliki broj zapošljenih službenika bili konstantno izloženi medijskom linču, neistinama i klevetama od strane porodice Đurišić, koja je pritom podnijela i desetine krivičnih prijava, a sve u vezi sa sporom koji se tiče saobraćajnice u Jerevanskoj ulici na Zabjelu", zaključuje se.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније