Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

30. 01. 2020. 09:45 >> 09:45

NUHODŽIĆ

Uloga dijaspore važna za crnogorsku ekonomiju

Crna Gora je ponosna na svoju dijasporu koja njeguje multietnički i multikulturalni sklad. Zato je unapređenje saradnje sa iseljenicima visoko na listi prioriteta Vlade Crne Gore, poručio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić na sastanku sa predstavnicima udruženja crnogorskih iseljenika u Frankfurtu.

Nuhodžić je naglasio je da je Crna Gora u prethodnom periodu postigla značajan napredak u procesu pristupanja Evropskoj uniji. Govoreći o rezultatima na ekonomskom planu, Nuhodžić je ukazao na značaj infrastrukturnih projekata u privredi i turizmu, naglašavajući opredijeljenost Vlade za efikasnije korišćenje potencijala na sjeveru Crne Gore.

Istakao je da je za bolji razvoj crnogorske ekonomije važna i uloga naših iseljenika.

"U tom smislu vas ohrabrujem da nastavite da ulažete u projekte u Crnoj Gori, kako bi ostvarili naš zajednički cilj, a to je da dostignemo životni standard građana Evrope. Na tom putu, imaćete punu podršku Vlade. Takođe, iskazujem otvorenost Ministarstva unutrašnjih poslova za sve inicijative koje su usmjerene na snaženje odnosa između matice i dijaspore“, kazao je ministar.

Posebno se osvrnuo na intenzivne aktivnosti koje Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima u pravcu međusobnog priznavanja vozačkih dozvola.

Predstavnici iseljeničke zajednice, piše u saopštenju MUP-a, izrazili su spremnost za jačanje saradnje sa institucijama u matičnoj državi, pozdravljajući politiku Vlade koja je, kako se navodi, posvećena stvaranju uslova za još čvršće veze sa domovinom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније