Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

28. 10. 2019. 14:00 >> 13:59

MEĐUNARODNI SKUP

ŽPM na skupu u Ženevi

Delegacija Ženske političke mreže učestovaće na prestižnom međunarodnom skupu koji počinje sjutra u Ženevi, a posvećen je obilježavanje 25. godišnjice usvajanja Pekinške deklaracije i platforme za djelovanje Ujedinjenih nacija iz 1995. godine u cilju podsticaja rodne ravnopravnosti.

U delegaciji ŽPM su Maja Ćatović, Snežana Jonica, Jelica Janičić i Marija Blagojević.

Ovaj značajni skup u Ženevi analiziraće sveukupne politike u proteklih 25 godina od kada je stupila na snagu Pekinška deklaracija, a baviće se i sagledavanjem pomaka u rodnoj ravnopravnosti.

“Delegacija Ženske političke mreže imaće poseban panel na temu ženskog liderstva i unapređenja ženskih prava, odnosno predstaviće rad ŽPM kao jednog od najuspješnijih modela rada i iskustava djelovanja u regionu kada je u pitanju rodna ravnopravnost”, navodi se u saopštenju.

Panel će se organizovati u saradnji sa Programom za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) i švedskom Agencijom za rodnu ravnopravnost.

ŽPM čine političarke iz 16 parlamentarnih političkih partija u Crnoj Gori, a nastala je pod okriljem programa „Podrška antidiskriminacionim i politikama rodne ravnopravnosti” koji realizuje UNDP u partnerstvu sa Ministarstvom ljudskih i manjinskih prava, uz finansijsku podršku Delegacije EU.

ŽPM je fokusirana na kreiranje politika koje će doprinijeti stvaranju povoljnijeg društvenog ambijenta i adekvatnih politika i mjera za postizanje ravnopravnosti žena u Crnoj Gori, a u tom cilju uskoro kreće kampanja „Vijek borbe za politička prava žena“, koju podržava UNDP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније