Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dan ]

25. 09. 2019. 07:10 >> 08:28
1

NEPROPISNO PARKIRANJE

Tuzi: Nema više opomena, inspektori pišu kazne

Komunalna policija Opštine Tuzi juče je počela sa pisanjem kazni onima koji su se nepropisno parkirali ili bavili vanpijačnom prodajom. U toj akciji dosta su im pomogli građani koji su prijavljivali prekršaje, piše Dan.

Do sada su, kako je rekao Redžep Čunmuljaj, načelnik Komunalne policije od formiranja radili samo preventivno, odnosno opominjali prekršioce.

"Od danas više nema opomena već odmah pišemo kazne. Tokom dana imali smo pozive građana koji su počeli da prijavljuju neregularnosti. U ovom slučaju najviše poziva imali smo zbog nepropisnog parkiranja u centru Tuzi, ali i zbog vanpijačne prodaje na ulicama. Komunalni policajci su odmah izašli na lice mjesta i napisali kaznu. Postavljeni su i znakovi tako da se sve zna gdje se mogu, a gdje ne, parkirati i zaustavljati. Komunalni policajci su konstantno na ulici i na taj način su kao opomena vozačima da ne prave prekršaje", rekao je Čunmuljaj.

On ističe da će konačno zavesti red u ovoj oblasti, te da će moći normalno da se saobraćaju vozila kroz Tuzi, naročito centrom. Istakao je da je centar bio zakrčen nepropisno parkiranim vozilima, ali da će to uskoro biti prošlost.

"Komunalna policija Glavnog grada do sada nije djelovala u Tuzima kako je trebalo, pa su se vozači parkirali kako je ko htio i gdje god su željeli. Toga više neće biti. Bilo je dana kada se po 15 minuta nije moglo proći kroz centar, jer su svuda okolo bila parkirana vozila. Posebno je to bio problem vikendom, pa čak ni kola Hitne pomoći nijesu mogla da prođu, a nekome je život ugrožen. Do sada smo ih opominjali, a sada više opomena nema, već odmah pišemo kazne. Staćemo na kraj ovakvom ponašanju nesavjesnih vozača. Definitivno i treba vremena građanima da se priviknu na komunalne policajce, jer do sada nijesu imali iskustva sa ovom službom. Ali već se vide pomaci i želja za saradnjom. Imamo mogućnosti i da nepropisno parkiranima blokiramo točkove i na taj način ga kaznimo. To nećemo raditi samo u slučajevima kada zbog blokiranja vozila može doći do ugrožavanja saobraćaja", istakao je Čunmuljaj.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније