Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

30. 08. 2019. 21:59 >> 21:57
1

ZA UČENIKE TREĆEG RAZREDA

ZUNS nudi aplikaciju za lakše učenje matematike

Aplikacija Matematika kroz igru, koja u potpunosti prati nastavni program iz matematike za treći razred osnovne škole, pomoći će učenicima da lakše savladaju gradivo iz tog predmeta i naviknu se da koriste savremene tehnologije, poručuju iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva (ZUNS).

Kako su kazali, ta aplikacija, koja se nalazi na sajtu ZUNS-a https://www.zuns.me namijenjena je učenicima trećeg razreda osnovne škole i predstavlja elektronski dodatak štampanom udžbeniku.

"Želimo da pomognemo djeci da lako i uspješno savladaju gradivo iz matematike. Aplikacija omogućava učenicima da na zanimljiv način, koji oni doživljavaju kao igru, rješavaju matematičke zadatke", rekli su iz ZUNS-a.

Kako su naveli, osim što aplikacija pomaže djeci u savladavanju gradiva djeca se preko nje navikavaju da koriste savremene tehnologije u uče pomoću njih.

Iz ZUNS-a su dodali da aplikacija omogućava da učenici samostalno provjere tačnost urađenog zadatka, što doprinosi samostalnom učenju.

Kako su naveli, neki zadaci označeni su zvjezdicom i oni su namijenjeni darovitim učenicima.

"Za rješavanje tih najzahtjevnijih zadataka igra nudi savjete pomažući učeniku da dođe do rješenja", rekli su iz ZUNS-a.

Kako su dodali, zadaci su interaktivni, praćeni ilustracijama, interesantnom grafikom, prijatnom muzičkom podlogom, što dodatno privlači učenika da rješava zadatke.

"Aplikacija se nalazi na sajtu ZUNS-a – Podgorica i može se koristiti na svim računarima i pametnim uređajima (telefonima, tabletima) sa pristupom internetu. Adresa ZUNS je https://www.zuns.me", dodaje se u saopštenju Zavoda.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније