Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Marija Radulović, TVCG

20. 08. 2021. 19:57 >> 19:59
2

BEZ TROŠKA ZA KNJIGE

Počela isporuka besplatnih udžbenika za osnovce

Knjige za osnovce više nijesu trošak. U toku je isporuka besplatnih udžbenika za blizu 68.000 crnogorskih osnovaca. Taj posao obavlja Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, dok će đacima knjige podijeliti škole. U knjižarama se već mogu kupiti i udžbenici za srednjoškolce, po cijenama od prošle godine.

Sam pomen septembra mnogima je asocijacija na troškove koji iziskuje priprema za školsku godinu.

Građani ističu da je pored knjiga potrebna obuća, odjeća, pa ako porodice imaju dvoje, troje djece, izdaci su veliki i već od juna počinje stres kako dočekati septembar.

Dušan Petričević iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva kaže da će svi udžbenici biti u školama do 1. septembra. Obaveza je Zavoda da ih distribuira, a podjela učenicima je obaveza škole.

Kompleti knjiga za srednjoškolce već su u knjižarama po prošlogodišnim cijenama.

"Što se tiče srednje škole gimnazije za prvi, drugi i četvrti razred komplet udženika je 90 eura i cijene su na nivou prošlogodišnjih", kazao je Petričević.

Za one koji bi koristili polovne knjige dobra vijest je da je izmjenjen jedino udžbenik likovne kulture za sedmi razred i za drugi gimnazije udžbenik i zbirka zadataka iz hemije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније