Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Mina ]

17. 08. 2019. 15:09 >> 15:41

GRADNJA OD PONEDJELJKA

Za Dom starih u Nikšiću 5,4 miliona eura

Izgradnja Doma za stare u Nikšiću, koja će koštati 5,4 miliona eura, počeće u ponedjeljak, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Izgradnja Doma, koji je predviđen na mjestu bivše kasarne ispod Trebjese, obuhvata dvije faze.

„Prva faza u okviru koje će biti rekonstruisana tri objekta (upravna zgrada i dva smještajna paviljona) počeće u ponedjeljak“, rekli su iz Ministarstva agenciji MINA.

Prvu fazu gradiće nikšićki konzorcijum LD Gradnja, Arhiboks, Ramel i Ening, a vrijednost radova izosiće 2,77 miliona eura.

Rok za rekonstrukciju je deset mjeseci, a kompletna sredstva su obezbijeđena iz donacija kroz Regionalni stambeni program.

Druga faza projekta se finansira iz Kapitalnog budžeta, a kako su naveli iz Ministarstva, počeće u oktobru.

U drugoj fazi predviđena je rekonstrukcija dva objekta, takođe 104 kapaciteta.

Rok za podnošenje ponuda za drugu fazu radova, koji će sa 2,7 miliona eura finansirati Vlada Crne Gore, završen je i predstoji postupak vrednovanja prispjelih ponuda.

Završetkom obje faze, Nikšić će dobiti prostor za boravak ukupno 208 starih osoba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније