Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

10. 08. 2019. 10:03 >> 17:16

VJERNICIMA I REISU

Lideri partija čestitali Kurban bajram

Predsjednici politički partija čestitali su vjernicima i reisu Islamske zajednice Rifatu Fejziću nastupajući Kurban-bajram.

 

U čestitki predsjednika Bošnjačke stranke Rafeta Husovića navodi se da "Kurban-bajram isčekujemo u iskrenoj radosti, podsjećajući se da naši životni putevi zahtijevaju određena odricanja i žrtvu".

"Smisao udjeljivanja kurbana je da nas približi jedne drugima, jačajući našu porodicu i društvo", rekao je Husović.

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković rekao je da je vrijeme velikih vjerskih praznika prilika da se sjetimo svojih predaka od kojih smo jednako naučili da njegujemo porodičnu bliskost, snažimo stara i stvaramo nova prijateljstva i da šaljemo poruke solidarnosti, čovjekoljublja i dobrote.

"Jer to su temeljne ljudske vrijednosti.  To nam je ostavljeno u amanet i to bi trebalo da poštujemo i čuvamo  za buduća pokoljenja", kazao je Joković.

U ime Liberalne partije čestitku je uputio predsjednik Andrija Popović.

"Najveće bogatstvo Crne Gore jesu njeni ljudi, sa svim svojim različitostima i kulturama, a ovaj dan je prilika da jednu tradiciju i jedan važan blagdan zajednički dočekamo i radujemo se sa rođacima, prijateljima i komšijama", kazao je on.

Kurban-bajram čestitao je i lider Demokrata Aleksa Bečić, koji je kazao da je to praznik koji podstiče na dobro, pravdu, ljubav, prijateljstvo, srdačan odnos prema drugim ljudima.

“Te najuzvišenije ljudske vrijednosti predstavljaju trajni temelj našem multikonfesionalnom društvu, njegovom suživotu i skladu.Slijedeći bajramske poruke mira, islamska zajednica u Crnoj Gori pruža nemjerljiv doprinos prevazilaženju podjela u Crnoj Gori, a upravo je to ono što je našem društvu potrebno u 21. Vijeku”, navodi se u čestitki Bečića.

Kurban bajram je blagdan radosti i blagostanja koji na poseban način povezuje ljude i obnavlja zajedništvo, kazao je u čestitki lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

“Poštujući vjerska opredjeljenja, a istovremeno uvažavajući različitost vjerskih osjećanja, zajednički moramo afirmisati ideju multikulturalnog društva. Tolerancija i međusobno razumijevanje najbolji je put unapređivanja zajedničkog života i razvoja naše države”, navodi Abazović u čestitki.

Čestitku povodom Kurban-bajrama uputila je i predsjednica Socijaldemokratske partije Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković .

“Naša nada, kao crnogorskih građana svih vjera i nacija koji vole svoju zemlju ostaje univerzalna - urezana u viziju da Crna Gora kao država svih svojih građana bude dom koji će svima garantovati i da žive i da slave u atmosferi mira, tolerancije i jednakosti. Želim vam da predstojeće dane provedete podsjećajući se na sve dobro što nas okružuje i u krugu najbližih toplotom ljubavi i zajedništva proslavite Kurban Bajram”, navodi se u čestitki.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније