Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

16. 07. 2019. 19:55 >> 19:47

PROJEKT UPRAVE ZA DIJASPORU I UCG

Onlajn kurs crnogorskog jezika

Projekat onlajn /online/ kursa crnogorskog jezika Uprave za dijasporu i Fakulteta za crnogorski jezik biće promovisan sjutra, a kako su kazali iz Vlade, projekat je nastao kao potreba crnogorskog iseljeništva koje je zahtijevalo pouzdan izvor informacija u procesu učenja.

Kako je pojašnjeno iz Vlade, on-line kurs crnogorskog jezika postavlja gradivo na još četiri jezika: engleskom, španskom, turskom i albanskom, pri čemu je u odabiru stranih jezika uzeta u obzir brojnost crnogorskih iseljenika u navedenim jezičkim područjima.

Precizira se da je osmišljen kao osnovni kurs upoznavanja standardnog crnogorskog jezika prvenstveno za potomke crnogorskih iseljenika, ali i za sve osobe kojima crnogorski jezik nije maternji jezik, https://crnogorskijezik.me/ korisnicima nudi mogućnost postupnog učenja opštih komunikacionih obrazaca i uvid u strukturu crnogorskog jezika.

"Kurs je sastavljen od deset lekcija multimedijalnog i interaktivnog tipa koje su segmentirane na osnovne gramatičke i opšte komunikacijske kategorije. Sve lekcije sadrže audio primjere izgovora riječi, te njihovo značenje na engleskom, španskom, turskom i albanskom jeziku", piše u saopštenju.

Kako su naveli, na kraju lekcija nalaze se kratke revizije obrađivanog gradiva, dok je na kraju kursa osmišljena revizija cjelokupne obrađene građe koja korisnicima nudi mogućnost provjere usvojenih znanja.

"Građa koja je sadržana u kursu obuhvata skoro ukupne A1, A2 i B1 nivoe Zajedničkog evropskog okvira za žive jezike, što ostavlja prostor da se u perspektivi kurs proširi ostalim modulima, kao što su napredni crnogorski jezik, poslovni crnogorski jezik i slično", kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније