Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ A.B. ]

30. 07. 2023. 21:56 >> 22:07

ARBEN JAKUPI

Uskoro zimska škola za djecu iz dijaspore

Uprava za saradnju sa dijasporom i iseljenicima organizovaće Zimsku školu za djecu iz dijaspore, koja će se održati na sjeveru Crne Gore, saopštio je v.d. direktor Uprave Srben Jakupi na Danima dijaspore koji su sinoć održani u Plavu.

Jakupi je prisustvovao sinoć svečanosti u Plavu zajedno sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem i prvim čovjekom plavske opštine Nihadom Canovićem. 

 

Jakupi je kazao da je cilj Uprave da podstakne sve institucije države da kontinuirano napreduju kako bi se stvorili uslovi da se naša dijaspora polako vraća u matičnu zemlju.

Podsjetio je da je ove godine Uprava, zajedno sa udruženjima iz dijaspore, realizovala preko 150 značajnih projekata od prethodnih Dana dijaspore.

Ove godine je, kako je kazao, oboren rekord sufinansiranja projekata dijaspore.

"Ove godine će biti sufinansirano čak 90 projekata. Zbog velikog interesovanja za projektom Ljetnje škole, koja ove godine broji 48 polaznika, uzrasta od 9-15 godina, iz devet zemalja, Uprava će premijerno organizovati i Zimsku školu za djecu iz Dijaspore, koja će se održati na sjeveru Crne Gore”, istakao je Jakupi. 

On je takođe pozvao dijasporu da ulaže u matičnu državu, ne samo finansije, već i vještine i znanja koje su dobili školovanje, usavršavanjem i radom u razvijenim zemljama svijeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније