Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

16. 07. 2019. 13:08 >> 13:12
1

MARKOVIĆ SA EFMA LC

Veliki potencijal za razvoj zdravstvenog turizma

Dalje unapređenje zdravstvenog sistema Crne Gore predstavlja jedan od preduslova za još kvalitetnije pozicioniranje naše zemlje kao prestižne turističke destinacije, jer Crna Gora ima veliki potencijal za razvoj zdravstvenog turizma, saopšteno je na sastanku premijera Duška Markovića sa delegacijom Evropskog foruma medicinskih udruženja (EFMA LC).

 

Predsjednik Vlade Crne Gore primio je delegaciju koju je predvodio generalni sekretar Svjetskog medicinskog udruženja doctor Otmar Klojber koja boravi u našoj zemlji radi pripreme održavanja XXXIV godišnjeg sastanka Foruma najavljenog za kraj avgusta u Podgorici.

Premijer se zahvalio Forumu na odluci da u saradnji sa Ljekarskom komorom Crne Gore ovogodišnji sastanak održi u našoj zemlji.

Predsjednik Marković je informisao delegaciju EFMA LC da je zdravstvo jedna od oblasti koja je u fokusu Vlade te da Vlada i resorno ministarstvo u kontinuitetu rade na unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite građana i standarda zaposlenih u zdravstvu.

“Kao potvrdu premijer je iznio činjenice da je u protekle četiri godine nabavljena moderna zdravstvena oprema vrijedna više od 9 miliona eura, te da je planirana nabavka opreme vrijedne 5 miliona eura, da je u rekonstrukciju i adaptaciju zdravstvenih objekata direktno i kroz program poboljšanja energetske efikasnosti uloženo više od 8 miliona eura, kao I da su se 234 ljekara vratila u zdravstveni sistem sa zvanjem specijaliste”, saopšteno je iz Vlade.

 Na specijalizaciju je upućeno 430 ljekara, za šta su sredstva obezbijeđena u Budžetu.

“Premijer je informisao sagovornike i o tome da je samo u protekle dvije godine 160 medicinskih radnika riješilo stambeno pitanje i da je Vlada s sindikatima zaključila i Sporazum o obezbjeđivanju sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u zdravstvu, vrijedan 1,2 miliona eura do 2020. Godine”, navodi se u saopštenju.

Doktor Klojber je u tom kontekstu čestitao Vladi na dosadašnjim reformama i zdravstvnog sistema i društva u cjelini te na uspješnoj politici razvoja rekavši da Crnu Goru već sada vidi kao integralni dio Evrope.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније