Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Ul info, Objavila: J.B.Č. ]

03. 07. 2019. 19:30 >> 19:36
3

ULCINJ

Vladajuća koalicija protiv liturgije SPC u Šasu

Vladajuća koalicija u Opštini Ulcinj protivi se namjeri Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve da u nedjelju, 7. jula, u Šasu (Svaču) održi Arhijerejsku liturgiju.

U savezu koji čine DPS, Socijaldemokrate, Bošnjačka stranka i albanske nacionalne stranke na sastanku koji je održan u utorak konstatovano je da je taj prostor proglašen Arheološkim lokalitetom i da se na njemu izvode intenzivni radovi koje finansiraju državne i opštinske kulturne institucije.

Navodeći da se radi o još jednom pokušaju provokacije lokalnog stanovništva od strane SPC, zaključeno je da Opština Ulcinj od najviših državnih zvaničnika i organa zatraži zabranu održavanja skupa koji je za nedjelju u Šasu planirao mitropolit Amfilohije Radović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније