Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

03. 06. 2019. 09:56 >> 09:57
1

OBILJEŽENA GODIŠNJICA

Mašinski fakultet sigurna karta za bolji život

U Crnoj Gori skoro nema nezaposlenih inženjera mašinstva, čime želimo da pošaljemo poruku mladim ljudima da je naš poziv privlačan i da je odluka da se bude naš student, a kasnije i inženjer, sigurna karta za bolji život i u Crnoj Gori, a i šire, kazao je dekan Igor Vušanović na sjednici kojom je obelježeno 49 godina uspješnog rada Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

Na svečanoj sjednici ukazano je na značaj i ulogu ove visokoškolske institucije, i dodijeljene su diplome osnovnih, specijalističkih i master studija.

"Jedna od naših misija biće i što bolje povezivanje sa institucijama u okruženju, bilo privrednim bilo državnim, kojima kroz partnerski odnos želimo da predstavimo šta sve možemo da uradimo i da doprinesemo sveukupnom napretku", poručio je dekan Mašinskog fakulteta.

On je, između ostalog, ukazao na partnersku saradnju sa mašinskim fakultetima iz Beograda, Sarajeva, Zagreba, Banja Luke i Ljubljane.

"Možemo i dalje i bolje, imamo saradnju i sa fakultetima u Evropi, SAD i Aziji: Univerzitet u Minesoti, TexasTech, Purdue, Indian Institute of Science iz Bangalora, Mariland i drugi. Na ovim fakultetima će studirati i najbolji doktorske studije, a pored toga potrudićemo se da saradnja sa njima dobije nove oblike i forme" poručio je Vušanović.

On je dodao, da je ideja vodilja za 21. vijek da školuju ljude koji će otvarati svoje kompanije, i na taj način povećavati bogatsvo zajednice.
"Tako ćemo raditi i ponašati se u našoj zajednici koju zovemo Univerzitet Crne Gore, gledaćemo i raditi za njeno dobro i napredak", kazao je Vušanović i zaključio da je Mašinski fakultet bio i biće pouzdan oslonac svim državnim institucijama, u kompetencijama koje su njihova nadležnost.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније