Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

19. 01. 2020. 09:30 >> 09:30
1

NA PUTU NAPRETKA

Mašinski fakultet slavi 50 godina rada

Mašinski fakultet Univerziteta Crne Gore ove 2020. godine, proslavlja 50 godina rada. Dekan Fakulteta prof. dr Igor Vušanović navodi da će i u ovoj godini fakultet nastaviti istom dinamikom razvoja u okviru univerzitetske težnje ka internacionalizaciji.

"Nastavljamo sa radovima na rekonstrukciji laboratorijske radionice, kao i sa nabavkom laboratorijske i naučnoistraživačke opreme. Nastojaćemo i da povećamo obima poslova za potrebe tržišta. U planu je i aktivnije prijavljivanje na konkurse za međunarodne projekte, intenziviranje mobilnosti studenata i zaposlenih na fakultetu, kao i promocija studija mašinstva i Mašinskog fakulteta", najavio je Vušanović.

Kako se navodi, i ove godine će, kao i ranijih, Mašinski fakultet sa studentima dodiplomskih i postdiplomskih studija, učestvovati u najzahtjevnijem i najprestižnijem studentskom inženjerskom takmičenju na svijetu, Formula Student, za koje studenti projektuju, konstruišu i izrađuju malo trkačko vozilo po strogo definisanim pravilima.

"Mašinski fakultet ove godine, kao suorganizator, učestvuje u organizaciji međunarodnog takmičenja iz mehatronike sa univerzitetom Edutus iz Mađarske, kao i međunarodne konferencije Thermacomp 2020, a učestvuje i u organizaciji savjetovanja SQM2020 i međunarodne konferencije Internacionalne konferencije kvantne mehanike i inženjeringa -ICQME2020" najavio je dekan Vušanović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније