Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

24. 02. 2019. 08:07 >> 07:35

BEZBJEDNOST NIJE BILA UGROŽENA

Zbog naprslog stakla kasnio let MA za Pariz

Redovni let “Montenegro erlajnza” iz Podgorice za Pariz juče je nedugo nakon polijetanja prekinut, a avion vraćen na podgorički aerodrom, jer je na vjetrobranu letjelice došlo do naprsnuća stakla, pišu Vijesti.

 

Da je avion vraćen, potvrdili su i iz nacionalne avio kompanije, istakavši da bezbjednost putnika nije bila ugrožena.

“Na letu 'Montenegro erlajnza’ YM 234, iz Podgorice za Pariz, ubrzo nakon polijetanja, na jednom od aviona tipa 'foker' 100 došlo je do naprsnuća spoljašnjeg sloja višeslojnog vjetrobranskog stakla u kokpitu aviona. Letačka posada ‘Montenegro erlajnza’ je postupila po procedurama koje su jasno definisane u ovakvim situacijama i kao i na svakom drugom letu rutinski prizemljila avion", kazali su iz kompanije.

Dodaju i da bezbjednost i sigurnost putnika i posade ni u jednom trenutku nijesu bili ugroženi.

Putnici sa leta za Pariz su, kako navode u kompaniji, nakon vraćanja aviona adekvatno zbrinuti i prebačeni u drugu letjelicu, koja je za Pariz poletjela nešto poslije 16 sati.

Iz "Montenegro erlajnza" su kazali i da događaji poput jučerašnjeg na njihovoj letjelici "nijesu nepoznanica u svijetu komercijalne avijacije", te da su "česta pojava i kod ostalih avio-kompanija širom svijeta".

"Samim tim što je vjetrobransko staklo višeslojno, naprsnuće jednog sloja ne može ugroziti sigurnost i bezbjednost putnika i posade aviona", kazali su iz kompanije, dodajući da će staklo biti zamijenjeno, a avion vraćen u saobraćaj u najkraćem mogućem roku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније