Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 08. 2013. 18:22 >> 18:22
2

RANIJE BI SAZNALI

Kalamperović: Ne vjerujem Brajuškoviću

Bivši ministar unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore Jusuf Kalamperović kazao je da ne vjeruje u tvrdnje bivšeg policajca Brajuška Brajuškovića da su nekadašnji prvi čovjek policije Veselin Veljović i sadašnji direktor ZIKS-a Miljan Perović organizovali specijalne policijske odrede - tzv. "crne trojke" koje su prebijale opozicione političare i novinare.

Jusuf Kalamperović, bio je ministar unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore od oktobra 2005. do juna 2009. baš u vremenu kada je mjesto prvog čovjeka policije pokrivao Veselin Veljović.

On je, za radio Antena M, kazao da su u to vrijeme nadležnosti ministarstva u odnosu na policiju bile drugačije te da je ministarstvo imalo samo tzv. upravni nadzor.

"Dakle, policija je bila potpuno samostalna i u operativnom smislu i u to se ni Ministarstvo unutrašnjih poslova ni ministar nijesu miješali, ali smo imali odličnu saradnju sa policijom, bili smo u istoj zgradi i često sam kontaktirao i direktora policije i njegove pomoćnike. Ni u naznakama nije bilo da se nešto tako događa, da se formiraju neke trojke i da se fizički disciplinuje bilo ko u političkom ili drugom smislu. O tome baš ništa ne znam", objasnio je Kalamperović.

S obzirom da poznaje metode rada policije, ali i, kako kaže, ljude sa kojim je sarađivao, bivši ministar je zaključio da je Crna Gora premala da bi se tako nešto krilo svih ovh godina.

"U ovu priču uopšte ne vjerujem. Premala je Crna Gora da bi se na taj način neko disciplinovao, da bi se na taj način radilo, a da se to sazna tek poslije toliko godina. Mislim da je čitava priča izmišljena, kojim povodom ne znam", ocijenio je Kalamperović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније