Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 07. 2014. 08:05 >> 08:06

SASLUŠAN KALAMPEROVIĆ

Nemam saznanja o krađi glasova

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici saslušalo je predsjednika političkog savjeta SDP-a Jusufa Kalamperovića zbog izjave da DPS na izborima krade deset odsto glasova, tražeći od njega konkretne podatke na kojima temelji tvrdnje o izbornim neregularnostima.

 

Vrhovno državno tužilaštvo je sredinom juna formiralo predmet povodom tvrdnje Jusufa Kalamperovića, bivšeg ministra unutrašnjih poslova, da Demokratska partija socijalista krađom dobija deset odsto glasova na izborima i dostavilo ga na nadležnost Osnovnom tužilaštvu u Podgorici.

Kalamperović je u izjavi za Dan potvrdio da je krajem juna saslušan u svojstvu svjedoka u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, ističući da je tužiocima rekao da je govorio uopšteno o političkom fenomenu, a ne o konkretnoj krađi glasova.

„Ta izjava je izvučena iz konteksta i to sam kazao tužiocima. Bila je to politička izjava, posvećena političkom fenomenu, nečemu što je godinama prisutno u našoj javnosti. Nemam nikakvih konkretnih saznanja o krađi glasova ili zloupotrebi javnih resursa za političke svrhe. Saslušan sam u svojstvu svjedoka“, saopštio je Kalamperović.

On je rekao da je njegova izjava u emisiji-RTCG u javnosti interpretirana tako kao da on nešto konkretno zna o krađi glasova.

„Ja to ne znam, i to sam kazao tužiocima u jednom krajnje korektnom razgovoru. Od saslušanja, nemam nikakvih informacija šta se dalje dešavalo u vezi sa predmetom koji su formirali. Ukazujem još jednom da je ono što sam rekao bilo pogrešno interpretirano“, naglasio je Kalamperović.

U zvaničnom saopštenju Vrhovnog državnog tužilaštva, koje je objavljeno na njihovom sajtu u junu navodi se da će tužioci provjeriti na čemu Kalamperović zasniva tvrdnje o navodnim zloupotrebama, krađi i podmićivanju na izborima. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније