Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Dan/Mina ]

19. 01. 2019. 08:20 >> 20:56
1

PO SLUŽBENOJ DUŽNOSTI

Desetorici advokata 1,9 miliona eura

Advokatima koji su bili angažovani po službenoj dužnosti od 2014. do kraja prošle godine isplaćeno je oko 11 miliona eura pri čemu je 1,9 miliona isplaćeno desetorici advokata, pokazuju podaci Sudskog savjeta.

Prema spiskovima koji su dostavljeni Danu, najviše novca u proteklih pet godina isplaćeno je advokatu Dragoljubu Đukanoviću i to 329,47 hiljada eura.

Drugi na spisku je predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović, kojem je, prema podacima Sudskog savjeta, za pet godina isplaćeno 272,8 hiljada eura, pri čemu je najveći iznos koji je dobio bio 78,4 hiljade, a isplaćen mu je 2014. godine.

Slijedi advokat Dušan Lukšić, kojem je iz državne kase isplaćeno skoro 257,5 hiljada eura, a dok je Draganu Mitriću za pet godina isplaćeno 229 hiljada, a Miodragu Bojaniću 191 hiljada eura.

Prema evidenciji Sudskog savjeta, advokat Branko Anđelić je za istu namjenu iz državne kas dobio 163 hiljade eura, Goran Pantović 137,2, Drago Konatar 108,1, Danilo Mićović 102 i Slobodan Novaković 95,9 hiljada eura.

Begović je u izjavi za Dan kazao da su neistiniti navodi Sudskog savjeta i da će zbog toga tražiti odgovornost onih koji su iznijeli takve podatke.

On je pojasnio da je imao službene odbrane 2015. i 2016. godine kada je važilo pravilo da okrivljeni sam bira branioca po tom osnovu.

“Neki predmeti iz tog perioda su potrajali i nakon što je ova mogućnost ukinuta tako da se ne radi o zloupotrebi”, rekao je Begović i dodao da su iz Sudskog savjeta pripisali advokatima i cifre koje su isplaćivane u vidu sudskih troškova njihovim klijentima koji su oslobođeni krivice.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније