Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

24. 11. 2018. 07:45 >> 07:21
1

INSPEKCIJA UTVRDILA

Dvije privatne ambulante radile bez licence

Zdravstvena inspekcija Uprave za inspekcijske poslove za prvih devet mjeseci ove godine izvršila je ukupno 821 inspekcijski nadzor u crnogorskim javnim i privatnim zdravstvenim ustanovama i utvrdila ukupno 289 nepravilnosti.

 

"Najčešće nepravilnosti su bile nepotpuno vođenje medicinske dokumentacije, rad apoteka bez diplomiranog farmaceuta, izdavanje ljekova bez recepta, nemanje upustva za upotrebu ljekova na crnogorskom jeziku, nenošenje identifikacionih kartica", precizirali su iz Uprave za Vikend novine.

U cilju otklanjanja utvrđenih nepravilnosti, ističu, zdravstvena inspekcija je izrekla 117 mjera ukazivanja, donijela 63 rješenja i izdala 165 prekršajnih naloga u ukupnom novčanom iznosu od 62.050 eura, te podnijela sedam zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

Zdravstvena inspekcija je u privatnim zdravstvenim ustanovama izvršila ukupno 514 inspekcijskih kontrola i utvrdila, kako je saopšteno, nepravilnosti kod dvije.

“Što se tiče privatnih zdravstvenih ustanova, u navedenom devetomjesečnom periodu zdravstvena inspekcija je utvrdila da je pružana zdravstvena zaštita u dva objekta bez licence za rad kojima je zabranjeno obavljanje zdravstvene djelatnosti, izrečene novčane kazne i podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka" pojasnili su iz Uprave.

Najveću zdravstvenu ustanovu u Crnoj Gori, kako su rekli, kontrolisali su 21 put.

"U Kliničkom centru Crne Gore nadzori su vršeni raznih odjeljenja i ambulanti po službenoj dužnosti i kao kontrolni. Utvrđene su manje nepravilnosti koje su se odnosile na nepotpuno vođenje medicinske dokumentacije u skladu sa zakonom, pa je odgovornim licima ukazano da u određenom roku iste otklone”, kazali su iz Uprave i dodali da je prilikom kontrolnih nadzora utvrđeno da je postupljeno po datim ukazivanjima i da su otklonjene ranije utvrđene nepravilnosti.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније