Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

23. 10. 2018. 16:10 >> 15:47
3

PROTEST ZBOG VRTIĆA

Barski parlament raspravljaće o inicijativi

Odbornici Skupštine opštine Bar raspravljaće na sjednici 12. novembra o inicijativi grupe građana i učenika da se pronađe nova lokacija za vrtić, čija je izgradnja planirana u dvorištu barske Gimnazije "Niko Rolović".

Građani i učenici, koji koji se protive izgradnji vrtića u dvorištu Gimnazije, već nekoliko dana protestuju na tom mjestu.

Oni su se danas sastali sa predsjednicima Opštine i Skupštine Bar, Dušanom Raičevićem i Mićom Orlandićem, kojima su predstavili inicijativu da se pronađe nova lokacija za izgardnju vrtića, a koju je podržalo skoro tri hiljade građana Bara.

"Predstavnici gradske uprave spremni su da razgovaraju, pa su nas pozvali da inicijativu branimo na sjednici Skupštine opštine, 12. novembra", saopštili su organizatori agenciji MINA.

Kako su objasnili, inicijativa nije usvojena, već će se o njoj raspravljati na sjednici.

Organizatori su kazali da je gradonačelnik garantovao da radovi neće biti nastavljeni do datuma sjednice parlamenta, ali da se za dalje ne zna.

Oni su rekli da noćna dežurstva do sjednice neće biti neophodna. „Ali nema opuštanja“.

"Nemojte se zavaravati. Ovo nije pobjeda već samo odlaganje", kazali su organizatori.

Saopštili su i da se potpisivanje inicijative i okupljanja nastavljaju.

"Moramo nastaviti sa angažovanjem, trebaju nam sve kreativne ideje i aktivnosti koje možemo sprovesti, kako nas mediji i javnost ne bi zaboravili", poručili su organizatori.

Građani su se pismom obratili za pomoć i misijama Evropske unije i Savjeta Evrope, kao i Ambasadama Italije i Njemačke.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније