Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

15. 11. 2018. 20:48   >>  20:24 1

POTPISNICI RAZOČARANI

"Nastavićemo borbu za našu Inicijativu"

Potpisnici građanske inicijative da se pronađe nova lokacija za vrtić u Baru kazali su da su razočarani i revoltirani načinom na koji je ta inicijativa odbijena u lokalnom parlamentu, i poručili da će nastaviti da se bore za nju svim pravnim sredstvima.

Inicijativa protiv izgradnje vrtića u dvorištu Gimnazije "Niko Rolović", koju je podnijelo preko 2,7 hiljada građana, nije dobila potrebnu većinu u lokalnom parlamentu. Za nju je glasalo 14 odbornika, sedam je bilo protiv, a 13 uzdržano.

U reagovanju potpisnika inicijative navodi se da ne postoji uzdržanost povodom takvih pitanja.

„Mi smo izložili naše argumente, prikupili i prezentovali sve informacije, zauzeli pozitivan stav i bili spremni na dijalog u svakom trenutku“, piše u reagovanju potpisnika.

Prema njihovim riječima, najmanje što su građani očekivali jeste da se obaranje Inicijative obrazloži argumentima koji su jači od njihovih.

„Umjesto toga, dobili smo 13 uzdržanih glasova. Sa proceduralne strane, svaki od tih glasova je glas protiv inicijative, samo što je se za razliku od glasova koji su bili protiv, od ovih uzdržanih se ne traži obrazloženje zašto su zauzeli određeni stav. Jer ga nijesu zauzeli“, dodaje se u reagovanju.

Navodi se da je proizvod odluke donijete na taj način apsolutna uvjerenost građana da su u pravu, da je njihov cilj ispravan i da sada posebno nije vrijeme da se odustane.

„Nastavićemo borbu za našu Inicijativu svim pravnim sredstvima“, poručili su potpisnici inicijative.

Kako su naveli, iz dana u dan broj pristalica Inicijative raste, „jer ljudi osjećaju da je čitava ideja bezobrazno apsurdna, utemeljena na odlukama donijetim u tajnosti prije deset i više godina, i podgrijavana strahom kojim se toliko precizno služe“.

„Ko je zagrebao površinu problema, shvata da su u pitanju ko zna čiji interesi, jer teško da su to interesi djece“, kaže se u reagovanju.

Navodi se da je jedna od stvari koja najviše vrijeđa građanski intelekt i to što je predviđeno rušenje postojećeg vrtića u centru grada, kao i zgrade policije, radi izgradnje dvije stambene zgrade.

„Zašto je žurba da se izgradi vrtić pošto poto, iako smo obaviješteni da je otvaranjem Male Luke svako dijete dobilo svoje mjesto? Pa zato da bismo što ranije mogli da dobijemo još dvije zgrade sa pogledom na more“, smatraju potpisnici inicijative.

Prema njihovim riječima, insistira se na gradnji vrtića baš između već postojećih škola, na močvarnom zemljištu, u saobraćajnom haosu i bez osvrtanja na 80 i više stabala visokih preko deset metara, zato što se tu ne može graditi ništa drugo.

„To za sada izgledaju kao jedini isitiniti odgovori, jer nam niko nije ponudio ni jedan jedini argument zašto je potrebno izgraditi vrtić na odabranoj lokaciji sem argumenta – može nam se. Mi se s tim ne mirimo“, zaključuje se u reagovanju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније