Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Boka news ]

11. 10. 2018. 10:05 >> 09:45

OPŠTINA TIVAT

Odustali od kupovine novih palmi

Opština Tivat odustala je od ugovora koji je prije nekoliko mjeseci sklopila sa tivatskom kompanijom "MK Green Factory" čija je ponuda ocijenjena kao najpovoljnija na tenderu što ga je lokalna uprava raspisala za nabavku i sadnju ukupno 11 većih novih sadnica palmi vrsta kanarska datula.

Tražena su stabla visine od 4 do 5 metara i obima debla od 1,6 metara, a bilo je planirano da se devet sadnica zasadi na gradskoj rivi i šetalištu Pine gdje bi one zamijenile isti toliki broj od surlaša uništenih i lani posječenih palmi, dok su dva nova stabla trebala da budu posađena ispred zgrade Centra za kulturu koja je takođe lani ostala bez prepoznatljivog dekora – dvije velike kanarske palme sa obje strane stepeništa i ulaza u zgradu.

"MK Green factory" je taj posao trebalo da obavi za 84.483 eura sa PDV-om, ali je ugovor u međuvremenu sporazumno raskinut.

Iz Opštine su poručili da će „u narednom periodu dodatno razmotriti alternativne aktivnosti po ovom pitanju“, ali se za sada ne zna da li će, kojom novom biljnom vrstom i kada biti zamijenjena brojna već uništena stabla iz nekada prelijepog drvoreda palmi na Pinima.

Iz Komunalnog upozoravaju da i na mjestima gdje su bila uništena stabla, postoji čitava mreža raznih podzemnih instalaija koje bi se vrlo vjerovatno, oštetile tokom sadnje novih velikih biljaka, pa je za sada neizvjesno da li će se i kada obnoviti jedno od prepoznatljivih hortikulurnih obilježja Tivta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније