Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

27. 09. 2018. 12:23 >> 12:03

DIREKTORAT SAOPŠTIO

Izbjegnute veće štete, građani da su podrška

Iako su u požarima izgorjela određena materijalna dobra, izbjegnute su veće štete zahvaljujući blagovremenom i dobro organizovanom djelovanju službi zaštite i spašavanja, saopštio je Direktorat za vanredne situacije MUP-a.

Iz Direktorata su pozvali građane da budu podrška institucijama u prevenciji i sprečavanju opasnosti od prirodnih nepogoda.

"Požari koji su ovih dana učestali, naročito u centralnom dijelu Crne Gore, na području Podgorice, a dijelom i u primorskom opštinama, znak je da smo još uvijek u periodu povećane požarne opasnosti. Tome doprinosi dugotrajan sušni period i jak vjetar koji povećava opasnost od izbijanja požara i značajno otežava njihovo gašenje", saopštio je Direktorat.

Navode da su koordinirali angažovanju službi zaštite i spašavanja iz opština koje nijesu trenutno ugrožene, i bili u stalnoj komunikaciji sa svim subjektima sistema zaštite i spašavanja, te pružali podršku gašenjem požara iz vazduha, u mjeri u kojoj su to dozvoljavale vremenske prilike.

"Napominjemo da je od posebnog značaja saradnja sa građanima, pa još jednom apelujemo da budu partneri institucijama i nadležnim službama u ovom poslu, da se uzdrže od bilo kakvog paljenja vatre na otvorenom, da prijave svaku pojavu vatre i dima, te da aktivno učestvuju u gašenju požara u slučaju potrebe", saopštio je Direktorat.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније