Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Radio CG, Objavila: J.B.Č. ]

22. 09. 2018. 08:40 >> 08:21

ŽABLJAK

Podneseno 90 odsto zahtjeva za legalizaciju

U opštini Žabljak veliki broj građana podnio je zahtjev za legalizaciju neleganih objekata. Građani koji nijesu bili u mogućnosti da u zakonskom roku podnesu zahtjev čine to i dalje jer se nadaju produžetku roka za legalizaciju.

Prema popisu opštinske komisije iz 2008. godine na području opštine Žabljak bilo je 1.045 nelegalnih objekata. Od tog broja Sekretarijatu za urbanizam u zakonskom roku podneseno je 920 zahtjeva za legalizaciju što je blizu 90%. Međutim u opštinskom Sekretarijatu za urbanizam napominju da broj od 1.045 nelegalnih objekata treba uzeti sa rezervom jer je dio objekata u granicama NP "Durmitor" tada ostao ne popisan a u međuvremenu za posljednjih 10 godina izgrađeno je još nelegalnih objekata.

"Ovo je veliki odziv za opštinu Žabljak i zahtjeve koji su podneseni u zakonskom roku sekretarijat će rješavati u skladu sa zakonom a zanimljivo je da našoj službi i nakon regularnog roka i do danas pristižu zahtjevi za legalizaciju ", kazao je sekretar Sekretarijata za urbanizam, Sava Zeković.

On je pojasnio da sekretarijat prima zahtjeve ali o njima ne može odlučivati ukoliko se ne produži rok za legalizaciju. Inače, zahtjeve sa zakašnjenjem podnose vlasnici nekretnina u Žabljaku koji žive van Crne Gore i nijesu bili obaviješteni o procesu legalizacije objekata.

Najveći broj nelegalnih objekata izgrađen je u prigradskim i turističkim naseljma u širem pojasu oko Žabljaka.

Senka Popović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније