Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

03. 09. 2018. 08:39 >> 14:44
2

SAOPŠTILA VUČINIĆ NIKOLIĆ

Bez promjene udžbenika naredne godine

Sve škole su spremne, kadrovski su opremljene, tako da danas osim dvije škole sve će početi sa nastavom, kazala je u Jutarnjem programu TVCG Arijana Vučinić Nikolić, generalna direktorica Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje i vaspitanje. Ona je poručila da novih udžbenika naredne godine neće biti.

Prema riječima Vučinić Nikolić u dvije škole još nijesu završeni radovi pa će se nastava, dok se radovi ne završe, izvoditi u drugim prostorijama.

"To je škola "29. novembar" u Dinoši i OŠ "Aleksa Bećo Đilas" u Mojkovcu", precizirala je Vučinić Nikolić.

Danas, kako je kazala, kreće u školu oko 7,5 hiljada prvaka u Crnoj Gori.

"Toliko i u srednjim školama znači da ukupno očekujemo u predškolskim ustanovama oko 21 hiljadu djece.  U osnovnim školama oko 68 hiljada i oko 28 hiljada očekujemo da danas krene u srednju školu", kazala je Vučinić Nikolić.

Reforma obrazovanja u Crnoj Gori je okončana kada su na Nacionalnom savjetu usvojeni novi udžbenici, kazala je Vučinić Nikolić i dodala da sada treba sačekati kako bi vidjeli koje će benefite ona donijeti crnogorskom obrazovnom sistemu.

"Novih knjiga naredne godine neće biti. Sada su novi udžbenici u prodaji i oni će se koristiti nekoliko godina", kazala je Vučinić Nikolić.

Govoreći o negodovanjima roditelja zbog mijenjanja udžbenika, ona je kazala da svaki udžbenik mora da prati plan i program.

"Nacinalni savjet za obrazovanje je usvojio te nove planove i programe još prethodne godine. Zato su određeni udžbenici dorađeni u određenom procentu", objasnila je.

Ona je podsjetila da će biti nastavljena kampanja "Stručno je ključno" i najavila da će dualnim obrazovanjem biti obuhvaćeno duplo više djece.

Prvi predah od obaveza (produženi vikend), kako je kazala, slijedi nakon 31. oktobra.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније