Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

05. 06. 2018. 07:55 >> 07:50
2

KOVAČEVIĆ SAOPŠTILA

Nema nesporazuma s Hrapovićem

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore Zorica Kovačević, kazala je da nijesu tačne informacije da je više ljekara odbilo da preuzme funkciju načelnika Klinike za ginekologiju, nakon smjene dr Vojislava Miketića. Ona je dodala da nije tačno da su pojedini ljekari podnijeli ostavku posljednjih dana zbog nefukcionisanja sistema.

 

“Moram da istaknem da podnošenja ostavki na rukovođenje organizacionim jedinicama su bile i ranije iz ličnih i drugih razloga. Činjenica je, međutim, da je to sada jedan broj ljekara uradio zbog pritiska javnosti. Razloge ćete naći ako pregledate komentare na portalima i duštvenim mrežama gdje se nerijetko poziva na linč medicinskih radnika”, rekla je Kovačević za Portal Analitika.

Ponovila je da nema namjeru da povuče krivičnu prijavu protiv medicinske sestre koja je zamijenila bebu, već da želi da se utvrde sve okolnosti.

Dodala je i da nema nikakvih nesporazuma između nje i ministra zdravlja Kenana Hrapovića.

“Tačno je da sam ministra izvijestila o nastalom incidentu i očekivala da o tome izvijesti Vladu. Mislim da sada svi trebamo da budemo strpljivi i dopustimo da nadležni organi ispitaju sve okolnosti nastalog incidenta,”, rekla je Kovačević.

Ona je navela da su netačni navodi da je troje ljekara odbilo mjesto načelnika Klinike za ginekologiju, nakon smjene Miketića.

"Tačno je da smo obavili razgovor sa više ljekara, a da se jedan od njih, nakon što je prihvatio da bude VD direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo narednog dana predomislio. Razlog toj njegovoj odluci su veliki pritisak javnosti i neprimjereni komentari na portalima i društvenim mrežama koje pojedinci ostavljaju pod pseudonimima. Nepotrebno je komentarsiati ovakve objave koje, osim što vrijeđaju dostojanstvo ličnosti, nacionalnost i moral naših zaposlenih, ovakav odnos prema njima prenosi se i na njihove najbliže. Moram da naglasim da veliki pritisak trpe, ne samo zdravstveni radnici, već i njihove porodice", navela je Kovačević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније