Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

01. 06. 2018. 14:48 >> 16:27
22

DOK SAD PRATE SITUACIJU

Naredne sedmice o razrješenju Kadije

Savjet RTCG razmatraće na sjednici koja je zakazana za 7. jun inicijativu za smjenu generalne direktorice Javnog servisa Andrijane Kadije koju je danas podnio Mimo Drašković.

Drašković smatra da se kroz kršenje zakona o javno radio-difuznom servisu, ugrožavanje nezavisnosti njegovog rada i netransparentnošću kod potpisivanja ugovora sa NVO Centar za građansko obrazovanje (CGO), steklo dovoljno razloga da se pokrene postupak za smjenu Kadije.

„Sumarno, spoljni uticaj na uređivačku politiku na način definisan Ugovorom, otvorilo je prostor za nedozvoljeni uticaj na strukturu programa, čime je dovedena u pitanje profesionalnost, objektivnost i urednička distanca, a time i programska nezavisnost Javnog servisa“, kazao je Drašković.

On ističe da je Ugovor potpisan „tajno“, bez uvida Savjeta i javnosti i bez prethodnog uvida i dobijenog mišljenja pravne službe RTCG.

„Činjenica da su naknadno rađene dvije revizije Ugovora u vidu Aneksa 1 i Aneksa 2, dodatno ide u prilog činjenici da je predmetni Ugovor štetan po RTCG, uprkos konstantnim tvrdnjama menadžmenta i partnera na projektu da je Ugovor dobar“, navodi Drašković u inicijativi za razrješenje Kadije.

Iz Ambasade SAD su danas saopštili da će nastaviti da prate dešavanja u Javnom servisu.

"Sloboda medija je ključna za crnogorske evroatlantske i EU aspiracije", navodi se na Tviter nalogu američke ambasade.

Podsjetimo, Kadija je na jučerašnjoj sjednici Savjeta RTCG rekla da će podnijeti ostavku ukoliko joj se nametne da mora da informiše Savjet o svakom ugovoru ili podnosi dnevni izvještaj o svom radu.

"Ako biste me doveli na tako niske grane i ponizili tako, ni za milion eura na taj način ne bih radila ovaj posao, već odmah podnosim ostavku. Molim vas tražite od ljudi koji su vas instruirali, dozvolu da tražite moje razrješenje. Svi ovdje vodite ratove sa drugim NVO preko Savjeta ili drugim političkim grupama i jedini je problem što su od mog imenovanja svi ovdje bili ravnopravni. Molim vas da muški skupite petlju i danas izglasate meni nepovjerenje. Sada napuštam sjednicu zbog vašeg nepoštenog odnosa prema meni", kazala je Kadija i potom napustila sjednicu Savjeta.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније