Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R.

31. 05. 2018. 17:02 >> 16:56

MANIFESTACIJA

Završen Gimfest na Cetinju

Manifestacija Gimfest u organizaciji učenika i profesora Gimanzije sa Cetinja zavšena je danas programom na Dvorskom trgu.

Koordinatorka Gimfesta profesorica Dejana Dizdar kaže da su zadovoljni i ovogodišnjim VII izdanjem te manifestacije koja je predstavila rad učenika u Prirodnjačkom, Preduzetničkom i Omladinskom klubu.

"Na trgu smo organizovali sajam na kojem su učenici predstavili proizvode koji su sami napravili. Predstavili smo se i sa komunikološkom predstavom na temu rijaliti TV programa. Upriličena je i izložba akademske slikarke Jelene Vušurović i naše učenice Anđele Martinović, kao i nastup najmlađih folkloraša i KUD-a Njegoš koji je privukao posebnu pažnju", rekla je Dizdar.

Predstavnik Direktorata za mlade Ministarstva sporta Krsto Vukadinović ističe da sa zadovoljstvom podržavaju ovakve manifestacije jer oni podstiču učešče mladih u različitim projektima.

"Ministarstvo sporta je u ovoj godini podržalo 86 projekta za mlade sa iznosom od 400 hiljada eura", podsjetio je Vukadinović.

Profesorica Dejana Rudović je rekla da je u okviru Gimfesta organizovan i interaktivni kviz vezan za omladinski aktivizam u kojem je učestvovalo 16 srednjoškolaca.

"Organizovali smo i akciju prikupljanja knjiga za Omladinski klub koja je dio projekta 'Činim pravu stvar' kojim smo promovisali volonterski rad i nakon obuka za volontere ovo je završni dio programa koji je podržao FAKT", navela je Rudović.

U okviru završnog programa Gimfesta održan je i koncert školskog benda kao i revijalna fudbalska utakmica.

M. Stanojević, RCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније