Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 06. 2021. 08:35 >> 08:40
1

MANIFESTACIJA

Gimfest razveselio Cetinjane

Cetinjski gimnazijalci pokazali su vještine i znanja kojima su ovladali tokom školovanja na IX Gimfestu koji je održan prošle sedmice.

U jednoj po svemu posebnoj školskoj godini, u kojoj je Cetinjska gimnazija proslavila 140 godina postojanja, kao sinteza raznih aktivnosti, kreativnosti i neizostavnog talenta učenika realizovan je IX Gimfest.

Po riječima direktorice Danijele Bokan to je tradicionalna, edukativna kulturno-umjetnička manifestacija po kojoj je JU Gimnazija prepoznata i koja se realizuje u cilju afirmacije i prezentacije raznih aktivnosti koje su se desile tokom školske godine.

“Ujedno to je prilika da učenici pokažu koliko su ovladali raznim vjestinama i znanjima, jer škola nije samo ono što se uči na časovima, već je njen zadatak da stvori obrazovane pojedince spremne da se uhvate u koštac sa realnim dešavanjima i svojim ponašanjem budu primjer ostalima, pa čak i starijima od kojih bi trebalo da uče”, navodi se u saopštenju.

U okviru ovogodišnjeg IX Gimfesta čiji je moto bio :"Umjetnost je svuda oko nas" i koji je je u prvi plan stavio umjetnost oblikovanu bojama, notama i riječima kroz izložbu, debatu, motivacione govore, recitacije i muzičkim numere.

“Da su riječi moćno oružje sa kojim treba znati rukovati pokazali su nam učesnici debate, na aktuelnu temu Vakcinacija da ili ne. U okviru programa koji je organiziovan na Dvorskom trgu umjetnički talenat učenika I razreda pokazao se u izložbi koju je otvorila direktorica Gimnazije Danijela Bokan, pod nazivom "Umjetnost je svuda oko nas". To je zbirka radova koji su nastajali tokom časova likovne umjetnosti u okviru redovnog nastavnog procesa”, navodi se u saopštenju.

Za muzički dio programa bio je zadužen Školski hor.

“Da se učenici odlično služe engleskim jezikom pokazali su njihovi motivacioni govori sa veoma zanimljivim temama uzetih iz svakodnevice ili iz privatnog života. Članovi Recitatorske sekcije ukazali su da se u našoj školi njeguje i voli poezija”, kazali sui z Gimnazije.

Podsjetili su da je i ovaj Gimfest povezao učenike, profesore, građane i institucije u  gradu kao što su Prijestonica Cetinje, TO Cetinje i lokalna radio televizija koja  kojima se zahvaljujemo na otvorenosti I spremnosti da prihvate, uvaže i podrže jednu ovakvu aktivnost. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније