Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

18. 05. 2018. 14:54 >> 14:48
19

POTPISAN PROTOKOL

Albanski policajci i ovog ljeta na našem primorju

U Skadru je potpisan Protokol o saradnji policija Crne Gore i Albanije tokom ljetnje turističke sezone, koji predviđa da će crnogorski i albanski policajci sedmo ljeto patroliraju zajedno na našem primorju.

VD direktor Uprave policije MUP-a Crne Gore Vesko Damjanović i zamjenica generalnog direktora Policije Republike Albanije i direktorica granične policije te države Aida Hajnaj Veizaj potpisali su u Skadru u Albaniji Protokol o saradnji policija Crne Gore i Albanije tokom ljetnje turističke sezone 2018. godine.

Kako je to predviđeno Protokolom, i ove godine, sedme zaredom, policijski službenici iz Albanije će biti upućeni na rad u Crnu Goru tokom narednih ljetnjih mjeseci, gdje će na primorju, u tri smjene u trajanju po 20 dana, patrolirati zajedno sa crnogorskim kolegama.

Osim policijskih službenika iz Albanije, na rad u Crnu Goru će, od 01. jula do 01. septembra, shodno protokolima biti upućeni i policijski službenici iz Italije, Hrvatske, Makedonije i Srbije.

"Ovaj model saradnje – upućivanje na rad u Crnu Goru službenika uniformisane policije i službenika kriminalističke policije iz pet zemalja je prethodnih godina bio uspješan u smislu regionalne policijske saradnje jer su razmjena informacija, iskustava i dobrih praksi doprinijeli prevenciji i otkrivanju čak i teških krivičnih djela", saopšteno je uz Uprave policije.

VD direktor Vesko Damjanović i zamjenica generalnog direktora Aida Hajnaj Veizaj su na sastanku u Skadru ocijenili da granične policije Crne Gore i Albanije efikasno sarađuju u oblasti suzbijanja prekograničnog kriminala, posebno u otkrivanju i sprječavanju krijumčarenja opojnih droga, te da ovim aktivnostima doprinose i zajedničke granične patrole policija dvije države.

Kao i prethodnih godina, policijski službenici iz Republike Albanije će tokom ljeta biti angažovani u Centru bezbjednosti Budva i Odjeljenju bezbjednosti Ulcinj.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније