Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 07. 2013. 20:20 >> 20:23
3

LGBT FORUM PROGRES

Ozbiljne opstrukcije prvog Prajda

LGBT Forum Progres obavijestio je večeras javnost da se susrijeće s ozbiljnim opstrukcijama u završnim aktivnostima pri organizovanju prvog crnogorskog Prajda.

„Reakcije dijela lokalne javnosti u Budvi i pojedinih političkih struktura, među kojima ima i odbornika i poslanika iz demokratskog bloka, su nekorektna i nedobronamjerna i ne doprinose socijalnoj inkluziji već podstiču na nasilje i promociju društva s građanima drugog ili nižeg reda“, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu RTCG.

Navode da trenutno najozbiljniji problem što su im prevoznici otkazali ranije dogovoreni organizovani prevoz iz Podgorice.

„Agencija, s profesionalnim iskustvom i pristupom, GlobeTravel, već satima radi na obezbjeđenju alternativnih prevoznika. Vlasnici odbijaju da to urade dijelom zbog ličnih uvjerenja dijelom usled straha za svoja vozila u slučaju napada na povorku i saobraćajni konvoj“.

Osoblje ove agencije pri kontaktiranju prevoznika susrelo sa ismijevanjem i neprimjerenim komentarima pošto je saopštena i objašnjena svrha potrebe, naveli su iz Foruma Progres.

Osoblje LGBT Foruma Progres neposredno je kontaktiralo desetak prevoznika i naišli su na sličnu reakciju.

„Nijesu nam za sada pomogle garancije da će policija pružiti svu neophodnu zaštitu, navode iz te NVO.

Uz konstatciju da su posvećeni rješavanju svih izazova, iz LGBT Foruma Progres navode da komunikacija i saradnja s policijom za sada teče u najboljem mogućem redu.

„U stalnom smo kontaktu i nemamo informacija da će doći do narušavanja javnog reda i mira. Dobili smo uvjeravanja da će svi policijski službenici maksimalno biti posvećeni zaštiti učesnika Povorke“.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније