Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

F.R. [ TV prilog Marije Radulović, TVCG ]

24. 04. 2018. 15:17 >> 20:00
40

SJEDNICA SAVJETA RTCG

Sekulović: Vodite specijalni rat; Kadija: Sram vas bilo

Član Savjeta RTCG Goran Sekulović optužio je na današanjoj sjednici generalnu direktoricu Andrijanu Kadiju i direktora Televizije Crne Gore Vladana Mićunovića da su "opozicija državi i na tasu vage antidržavne koalicije".

 

Nakon toga je Kadija kazala "Sram vas bilo" i nakratko izašla sa sjednice.

Ona je Sekuloviću kazala i da može da iskoristi svoje pravo i pokrene pred Savjetom pitanje povjerenja generalnoj direktorici.

Direktor TVCG Vladan Mićunović se osvrnuo na ocjenu Sekulovića da je izvještavanje Televizije Crne Gore s prethodne sjednice Savjeta bilo "skandalozno i kriminogeno i da TVCG vodi specijalni rat", naglasivši da je izvještaj bio korektan, posebno uzevši u obzir da je bilo potrebno sedmočasnovnu sjednicu sažeti u dvominutni prilog. On je poručio da je utisak Sekulovića "apsolutno netačan".

Nakon usvajanja dnevnog reda, Savjet se izjasnio o zapisnicima i biljeskama sa prethodnih sjednica, a bilo je rijeci i o inicijativama za rekonstrukciju dijela zgrade RTCG i osnivanju Muzeja RTCG.

Savjet je saglasan da istraživanjem agencije "E3 Consulting" o RTCG nije prekršen zakon. Kako je istaknuto, poštovan je Zakon o javnim nabavkama, te nije bilo žalbi, a prihvaćena je jedina ispravna ponuda. 

Član Savjeta Vladimir Pavićević je napomenuo da ostaje da Tužilaštvo da svoj sud oko prijave koju je podnio Pink M zbog istraživanja, te da greška u šifri djelatnosti u zapisniku nema posljedice, niti uticaj na odluku. 

 

Sekulović je istakao da smatra da je bilo propusta, te da ima prostora za sumnju. Član Savjeta Perko Vukotić smatra da je najvažnija poruka da je sve urađeno po zakonu.

Mićunović je naglasio da smatra da suština priče nije da li je ispoštovana procedura, "već nešto drugo".

 "Molim da uputimo dopis Državnoj komisiji za javne nabavke i trazimo mišljenje, želim da istjeramo priču do kraja", kazala je generalna direktorica RTCG.

Savjet je prihvatio inicijativu Kadije da se obrate Državnoj komisiji za kontrolu javnih nabavki.

 Član Savjeta Milan Radović  komentarisao  je projekat "Činjenicu su važne", kazavši da ugovor sa NVO Centar za građansko obrazovanje (CGO) krši nezavisnost RTCG i novinara uvodeći mentore sa strane, dok eksterno pravno lice plaća honorare.

Vukotić je naglasio da podržava saradnju sa institucijama i donatorima, "ali kada smo jako osjetljivi na Vladu i insistiramo na nezavisnosti, takav odnos treba da imamo sa svim partnerima".

"Aneksom treba obezbijediti da se zaštiti nezavisnost Javnog servisa", poručio je on.

Rukovodilac Portala RTC Olja Bulatović je kazala da mentori nijesu iz CGO-a, već iskusni istraživački novinari iz regiona. Član Savjeta Igor Tomić je istakao da ga brinu stavke po kojima nosilac projekta odlučuje da li prilog može biti emitovan. 

"Potrebno je da vodimo računa o nezavisnosti Javnog servisa u svim budućim ugovorima sa partnerima", naglasio je on.

Radovic smatra da je potrebno pripremiti izmjenu sistematizacije, kojom će se osnovati Odjeljenje za razvoj u RTCG, čiji bi zadatak bio da se bavi projektima s partnerima i donatorima.

Savjet se složio da je neophodno uskladiti ugovore s Zakonom o javnom emiteru. To tijelo je analiziralo prihod od marketinga i razmatralo izvještaj Komisije za predstavke i prigovore slušalaca i gledalaca.

 

 

Пратите нас на

Коментари40

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније