Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 07. 2013. 14:05 >> 14:06
1

PROJEKAT NVO 4 LIFE

Podrška socijalnoj inkluziji zavisnika od droga

NVO 4 Life koja se bavi problemom narkomanije pokrenula je uslugu „Servis pomoći i podrške socijalnoj inkluziji zavisnika/ca od droga“. Projekat ima za cilj da uz radno angažovanje zavisnika upotpuni njihovo liječenje i da pomogne njihovoj socijalnoj inkluziji.

Kako se u saopštenju navodi, osnovni motiv za uspostavljanje ove usluge socijalne zaštite je taj što zavisnici od droga nailaze na brojne poteškoće pri zapošljavanju, pa čak i kada se izliječe.

 „Prema rezultatima ulaznog upitnika za klijente NVO 4 Life, 73% je nezaposleno, dok je njih 83% imalo problem sa zakonom u fazi aktivnog drogiranja, što im dodatno otežava nalaženje posla“, navodi se u saopštenju NVO 4 Life.

Poseban segment ovog projekta je usmjeren na obuku, profesionalnu orijentaciju i zapošljavanje korisnika servisa, a ciljna grupa su zavisnici od droga koji prolaze tretman bolesti zavisnosti u Centru NVO 4 Life.

„U okviru ovog projekta, zavisnici koji prolaze program odvikavanja od droga će se kroz teorijska predavanja i praktičnu obuku upoznati sa osnovama dizajna i izrade promotivnog materijala, kako bi se osposobili da samostalno izrađuju materijal (vizit karte, flajere, brošure…) na fotokopir mašini predviđenoj za ove namjene. Plasman ovih proizvoda spada u ranije angažovanje tima NVO 4 Life, gdje je ugovorena saradnja sa privrednim preduzećima i pojedincima. Na ovaj način će zavisnicima/ama biti omogućeno radno angažovanje, i na taj način će proces njihovog liječenja biti upotpunjen“, navodi se u saopštenju NVO 4 Life.

Projekat će trajati do 31 marta 2014. godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније