Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

16. 02. 2018. 13:52 >> 17:17

DIREKTORICA PORUČILA

Gimnazija uticala na društveni život Podgorice

Podgorička Gimnazija "Slobodan Škerović" obilježila je danas 11 godina postojanja, a tim povodom je priređen i svečani program pod nazivom "Al' igra teče dalje".

 

Jedinstvena poruka koja je poslata glasi: "Nastavićete tamo gdje smo mi stali i popraviti ono gdje smo mi zakazali".

Ministar Damir Šehović saopštio je da je nužno da đaci poštuju svoje nasljeđe, uključujuči nasljeđe Gimnazije, kojom je prošlo preko 30.000 učenika, koje je obrazovalo preko 700 nastavnika, ali i da to nasljeđe stalno nadograđuju.

"Sjećanjima će vremenska distanca u godinama pred vama dati notu nostalgije, ali i razumijevanje koliki značaj je Gimnazija imala za vaš razvoj. Psiholozi kažu da je ključna karakteristika godina u kojima ste sada, ta da se na svijet gleda crno-bijelo. Iako to ponekad zna biti teško, zapravo je sjajno, jer vas tjera da krenete praviti jasnu granicu između dobrog i lošeg; pravednog i nepravednog; istinitog i lažnog, ali vas i tjera da mijenjate stvari nabolje", saopštio je Šehović.

On je saopštio da mu je važno da učenici znaju "da je upravo ova ustanova, koja vam daje neke od najvećih podsticaja, dio većeg sistema".

"Ne zbog potrebe da se neko za par godina sjeća ministra ili ministarstva, već zbog potrebe da imate širu sliku, kako biste sjutra mogli da tu sliku mijenjate i popravljate. Mi je sada mijenjamo, sa sviješću da treba da vam ponudimo puno toga: kvalitetno besplatno obrazovanje, mogućnosti za akademsko napredovanje, mogućnosti za razmjenu, poligon za razvoj samopouzdanja i osjećaja prihvatanja. A vi ćete nastaviti tamo gdje smo mi stali i popraviti to gdje smo mi zakazali", rekao je Šehović.


Direktorica gimnazije Zoja Bojanić Lalović rekla je da se od svog osnivanja do danas Gimnazija izdvaja po radu i uspjehu generacija nastavnika i učenika, sa jakim uticajem na društveni život Podgorice i šire sredine.

"Podgorička gimnazija je oduvijek podsticala i hrabrila talentovane đake da razvijaju svoje intelektualne sposobnosti. Tu su se generacije pripremale za život, tu su sticale znanja, ali i razvijale želju da se dalje usavršavaju i napreduju. Kultura, istorija i moć znanja odišu hodnicima ove najljepše zgrade, koja je i ponos i simbol Podgorice, a njena tradicija obavezuje sve nas. Ali igra teče dalje - poručuju naši učenici i profesori. Život teče, sve se mijenja i prolazi, ali prave vrijednosti, koje su se njegovale u ovoj školi, traju. Traje i naša Gimnazija, najljepši spomenik kulture i duhovnosti ovoga grada. Čestitamo joj rođendan uz poruku da smo svjesni najljepše misije – da obrazujemo i vaspitavamo mladost naše zemlje", kazala je ona.

Tokom 111 godina rada gimnazije obrazovalo se oko 30.000 hiljada đaka, od kojih su mnogi postali naučnici, književnici, poblicisti, stručnjaci raznih profila iz oblasti društvenih i fundamentalnih nauka i umjetnici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније