Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

15. 01. 2018. 20:08 >> 23:35
1

SMRT JELENE BOGAVAC

Rezultati obdukcije, pa mjere

Rezulate obdukcije tijela dvogodišnje djevojčice Jelene Bogavac, koji će otkriti uzrok njene smrti, možemo očekivati do kraja sedmice, kazala je za TVCG direktorica Kliničkog centra Crne Gore Zorica Kovačević. Državna tužiteljka Suzana Milić istakla da će, u zavisnosti od rezultata, biće preduzete određene mjere.

Obdukcija je završena, ali nijesu mnogobrojne dopunske analize koje će dati rezultate. Kako je kazala Kovačević, do tada ne treba nagađati uzroke smrti.

"Obdukcija će pokazati zbog čega je umrla, ali nije uredu da jedan dan se piše `umrla je zato što nije imala insulina`, drugi dan `zato što nije bila uhranjena`, treći `zato što nije imala drva`...Ostavite, neka to rade državni organi i institucije da se vidi da li je bila greška od strane državnih organa i institucija", naglasila je direktorica KCCG.

Državna tužiteljka koja je naredila odbdukciju Suzana Milić za TVCG je istrakla da će, u zavisnosti od rezultata, biti preduzete određene mjere.

"Obdukcioni zapisnik još nije dostavljen Tužilaštvu jer se rade dodatne analize, kako bi se utvrdio uzrok njene smrti, tako da je njegova izrada u toku, nakon što se utvrdi uzrok smrti djeteta tužliac će se opredijeliti koje će dalje radnje preduzeti u tom predmetu", objasnila je ona.

Kovačević očekuje da će vrlo brzo i ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić saopštiti detalje o tom slučaju.

Direktorica Kliničkog centra je kazala da ne treba zloupotrebljavati tragediju jedne porodice.

 Marko Terzić, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније